- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zapad podstiče kijevski režim na sve nepromišljenije zločine

© Sputnik / Natalья SeliverstovaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2023
Pratite nas
Podrška Zapada kijevskom režimu podstiče ukrajinsko rukovodstvo ka sve nepromišljenijim zločinima, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
„Zapadna podrška kijevskom režimu podstiče ukrajinsko rukovodstvo ka sve bezobzirnijim krivičnim delima, uključujući akte terorizma, kršenja međunarodnog humanitarnog prava i ratne zločine“, ističe se u komentaru Ministarstva u vezi sa pokušajem Ukrajine da izvrši terorističke napade u Moskovskom regionu.
U saopštenju se ističe da je napad dronom na Moskvu usmeren protiv ruskih državljana.
„Takvi napadi, koji nemaju nikakvog smisla sa vojnog stanovišta, sudeći po svemu, usmereni su isključivo protiv civilnog stanovništva kako bi posejala panika među civilima“, navodi Ministarstvo.
Takođe se napominje da se „uveravanja zvaničnika NATO-a da kijevski režim neće izvoditi napade duboko na rusku teritoriju pokazuju apsolutno licemernim“.
U saopštenju se dodaje da ruska strana zadržava pravo da preduzme najžešće mere kao odgovor na teroristički napad dronovima na Moskvu.
Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Ukrajina je jutros izvela teroristički napad bespilotnim letelicama na objekte u Moskvi. U napadu je učestvovalo osam dronova avionskog tipa: pet su oborili protivvazdušnih sistemi u Moskovskoj oblasti, tri su neutralisani sistemima za elektronsko ratovanje i oni su skrenuli sa predviđene putanje.
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2023
RUSIJA
Kremlj o napadu dronova: Odgovor Kijeva na ruski udar na centar za odlučivanje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala