- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Prvi čovek vojske Alžira doputovao u Moskvu

© Foto : Ministry of National Defence of AlgeriaAlžirsko oklopno vozilo BTR-80 sa protivtenkovskim sistemom "Kornet-E"
Alžirsko oklopno vozilo BTR-80 sa protivtenkovskim sistemom Kornet-E - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2023
Pratite nas
Rusija i Alžir su posvećeni vođenju nezavisne spoljne politike i odbrani nacionalnih interesa, uprkos pritiscima Zapada, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.
„Dali smo jasan signal celom svetu da su Rusija i Alžir posvećeni vođenju nezavisne spoljne politike i odbrani svojih nacionalnih interesa, uprkos pritisku Zapada koji je bez presedana“, rekao je Šojgu na sastanku sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Alžira generalom Saidom Šanegrikom.
Rusija je zainteresovana da Alžir ima vodeću ulogu u sferi bezbednosti u severnoj Africi, rusko Ministarstvo odbrane je spremno da pomogne u povećanju borbenih sposobnosti Oružanih snaga Alžira.
Šojgu je tokom sastanka istakao da je Rusija „uvek podržavala pravo svake zemlje da donosi suverene odluke“ o čitavom spektru međunarodnih i domaćih pitanja, posebno onih koja se tiču obezbeđenja nacionalne bezbednosti.
Said Šanegrika je istakao da alžirski narod čuva sećanja na odnos Sovjetskog Saveza prema alžirskoj revoluciji 1954. godine, kao i na one „beneficije i pomoć“ koju je Rusija pružala alžirskoj nacionalnoj vojsci za jačanje odbrambene sposobnosti, navodi Ministarstvo odbrane Rusije.
Vojska, Sijera Leone - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2023
SVET
Sprečen još jedan vojni puč u Africi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala