- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Crnogorci otkazali iz bizarnog razloga, prve dve provere Srbije u „ilegali“

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaška reprezentacija Srbije
Košarkaška reprezentacija Srbije  - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2023
Pratite nas
Od dugo najavljivane prijateljske utakmice između košarkaških reprezentacija Crne Gore i Srbije u Podgorici ipak neće biti ništa. Duel je bio dogovoren za 5. avgust, ali u tom terminu nijedna od dve dvorane, koje ispunjavaju standarde, nije slobodna.
Naime, u hramu košarke, u SC „Morača” se od 3. do 13. avgusta se igra Evropsko prvenstvo za kadetkinje u rukometu. Uz ovu dvoranu, u Podgorici je još samo „Bemaks arena” pogodna za meč takvog rejtinga, ali je ona nedostupna zbog remonta, koji je odavno zakazan za avgust mesec ove godine.
Zbog toga su iz „Bemaks arene” još u martu obavestili Košarkaški i Rukometni savez Crne Gore, da u avgustu ne mogu da budu organizatori bilo kakvih utakmica. U KSCG su planirali da ta dvorana bude jedan od domaćina Evropskog prvenstva B divizije za pionirke, ali će morati da nađu drugu.
Jedino je pitanje kako su u crnogorskoj kući košarke uopšte zakazali duel sa Srbijom, a da nisu znali da hale koje zadovoljavaju kriterijume nisu dostupne? Zbog toga su kao rezervnu opciju predložili da se meč igra u Baru, ali su iz Košarkaškog saveza Srbije to odbili.
© Foto : KSS / Nebojša ParaušićSvetislav Pešić i Bogdan Bogdanović
Svetislav Pešić i Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2023
Selekcija Crne Gore, ipak, neće ostati bez još jednog jakog testa pred Svetsko prvenstvo, jer je dogovoreno gostovanje Sloveniji 8. avgusta u dvorani „Stožice” u Ljubljani. Tim Boška Radovića će prvi pripremni meč igrati 2. avgusta protiv Francuske u Monpeljeu, a 12. i 13. će na turniru u Tbilisiju igrati sa Gruzijom, odnosno Iranom.
Crnogorci prvu utakmicu na Mundobasketu igraju 25. avgusta protiv najvećeg rivala za plasman u drugu fazu, Meksika, a u grupi D će se sudariti i sa Litvanijom i Egiptom.

Prve dve provere Srbije zatvorene za javnost

Košarkaška reprezentacija Srbije ovog utorka započinje sa prijateljakim proverama, a prve dve biće odigrane daleko od očiju javnosti.
Kako je najavljeno iz našeg tabora, prve dve provere niti će ko moći da gleda „sa strane“ ili putem TV prenosa, niti će izveštaji sa njih biti dostupni ljubiteljima košarke.
Orlovi će u torak 1. avgusta odigrati kontrolnu utakmicu protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine. Kako je saopštio Košarkaški savez Srbije, „prema dogovoru, meč će biti zatvoren za javnost i izveštaj sa njega neće biti javno dostupan“.
Dva dana kasnije izabranici Svetislava Pešića igraju još jedan takav susret, a u megdanu zatvorenog tipa rival našeg nacionalnog tima biće selekcija Poljske.
Mladi košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2023
SPORT
Lekcija Orlića o skromnosti i ljubavi prema Srbiji: „Najvažnija je medalja“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala