- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

„Trenutno prema nama blješti jaka svetlost“: NLO iznad Slovenije zbunio pilota

© Foto : Youtube/CNBC Television/PrintscreenSnimak nepoznatog letećeg objekta koji je objavio Pentagon, arhivska fotografija
Snimak nepoznatog letećeg objekta koji je objavio Pentagon, arhivska fotografija - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2023
Pratite nas
Pilot putničkog aviona u subotu je na nebu iznad Slovenije imao neobičan susret koji nije mogao da objasni. Kontrolor leta nije imao nikakve informacije o vojnim avionima na toj poziciji, a ono što je pilot opisao teško bi se moglo povezati s nekom ovozemaljskom letelicom.
„Imam jedno neobično pitanje, ali postoji li možda neki vojni avion na približno 40 ili 50 milja od nas na poziciji jedan ili dva sata?“, upitao je u subotu popodne pilot putničkog aviona kompanije „TUI Ervejz“ kontrolu leta.
Naime, avion koji je u 15:45 poleteo sa aerodroma „Ist Midlends“ u Velikoj Britaniji na putu za grčko ostrvo Rodos, našao se tog popodneva pod snopom jake svetlosti. Pilot tu pojavu nije mogao da objasni pa je zatražio pomoć kontrole leta misleći da bi u pitanju mogla da bude neka vojna letelica.
Međutim, kontrolor leta nije imao nikakve informacije o vojnim avionimana toj poziciji, a ono što je pilot opisao teško bi se moglo povezati s nekom ovozemaljskom letelicom.
„Trenutno prema nama blješti snažno svetlo. Upravo pre nego što sam vam se javio svetlelo je prema nama, a onda naglo nestalo, te je počelo da trepti. Potom je to svetlo skakalo okolo po nebu da bi opet počelo neprestano da svetli“, ispričao je pilot kontroloru.
Snimak njihovog razgovora objavio je portal „24ur.kom“.
Podsetimo, prošle nedelje tema NLO-a našla u najvećim svetskim medijima zbog odbora američkog Kongresa koji je saslušavao nekoliko svedoka, među kojima je bio Dejvid Frejvor, bivši zapovednik mornarice, koji je ispričao svoj slučaj iz 2004. godine koji je sličan onom koji se desio u Sloveniji.
I tada se objekat koji je primetio kretao na način koji je zbunio pilote, a američka vojska slučaj je potvrdila tek 2019. godine, dve godine od objave snimka.
„Tehnologija s kojom smo se suočili bila je daleko bolja od svega što smo imali, imamo danas ili želimo razviti u sledećih 10 i više godina“, rekao je Frejvor tokom saslušanja.
Vanzemaljci - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2023
SVET
Sumrak Zapada: Posle Kovida i Ukrajine posežu za vanzemaljcima da bi izbegli ledeni breg
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala