- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Sumrak Zapada: Posle Kovida i Ukrajine posežu za vanzemaljcima da bi izbegli ledeni breg

© Depositphotos.com / InnovariVanzemaljci
Vanzemaljci - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2023
Pratite nas
Živimo u svetu u kome jedan globalni strah zamenjuje drugi – tako je Kovid zamenjen ukrajinskom krizom. Pošto je Zapad svestan da mu u Ukrajini ne ide baš najbolje, a uz to postoji opasnost od velike finansijske krize, potrebno je skrenuti pažnju. Za to služe vanzemaljci i otuda tolika medijska pažnja koja se ovom pitanju danas pridaje.
To objašnjava novinar „Večernjih Novosti“ Dragan Vujičić povodom svedočenja Dejvida Gruša, koji je do 2023. u okviru agencije američkog Ministarstva odbrane vodio analizu neobjašnjivih anomalnih pojava.
Njegovo najnovije i treće svedočenje pred Kongresom SAD bilo je najzanimljivije, budući da je sa sobom poveo i dva pilota koji su mogli da posvedoče o navodima koje je izrekao. Gruš je rekao da je američka vlada najverovatnije znala za postojanje vanzemaljskog života od tridesetih godina prošlog veka, kao i da skriva letelice vanzemaljaca.
Gruš, koji je prošle godine podneo žalbu kao uzbunjivač, kazao je da se suočio sa „brutalnom odmazdom“ nakon što je, kako tvrdi, otkrio dokaze o tome da Vlada SAD krije dokaze o postojanju vanzemaljaca.

Vanzemaljci skreću pažnju sa Ukrajine

Dva pitanja koja naš sagovornik postavlja su do koje granice će se razvijati priča o NLO i zašto se ona pojavljuje baš sada. Kao čovek koji je, kako kaže, u medijima više od tri decenije, Vujičić uočava pravilnost u razvoju priče o NLO i upoređuje ih sa razvojem priča o leku protiv koronavirusa i ukrajinskoj krizi. Narativi se smenjuju, kaže Vujičić.
„Proteklih sedam dana, na primer, veliki mediji na naslovnim stranama nisu izveštavali o Ukrajini. Ako pogledate najnovije glavne vesti, možete da čitate o Grušu, o Hanteru Bajdenu i tome kako je dogovor oko priznanja krivice na čekanju, možete da čitate o Trampu, a globalna priča je o tome kako smo prešli tačku globalnog zagrevanja i ušli u period globalnog ključanja“, navodi on.
Sve u svemu, narativ o Ukrajini, koji je nepovoljan za Zapad treba da bude promenjen, dodaje on.
Prema Vujičićevom mišljenju, kada postavljamo pitanje zašto se priča o vanzemaljcima zahuktava baš sada, treba imati na umu da se radi o cikličnoj igri između bogatih i siromašnih, baš kao što se radilo i o narativima o Kovidu ili ukrajinskoj krizi. Bacanje Kovida pod otirač je uspeo projekat i tak sada postaju jasni obrisi katastrofe koja je narativom o Kovidu izazvana. Jaz između bogatih i siromašnih samo se produbio – na Forbsovu listu najbogatijih dodato je nekoliko desetina imena pojedinaca i firmi koji su na Kovidu zaradili, kaže on.

Vanzemaljsko rešenje zemaljskih problema Zapada

Pitanje postojanja vanzemaljskog života odavno zaokuplja ljude i neretko je služilo kao političko sredstvo, bilo u šali, bilo u zbilji. Vujičić podseća na govor nekadašnjeg predsednika SAD Ronalda Regana u UN, kada je na pitanje koje je samom sebi postavio, šta bi ujedinilo svet, odgovorio da bi to bio dolazak vanzemaljaca.
Slično je 2016. govorio i znameniti američki ekonomista Pol Krugman, kada je razmišljao o rešenju za veliku finansijsku krizu u kome su se SAD našle. Prema njegovim tvrdnjama, najbolje bi bilo izmisliti najezdu vanzemaljaca, da SAD ulože novac u oružje kojim bi se svet branio i to bi rešilo problem, priča Vujičić.
U svetu postoji na desetine problema – među njima najveći svakako nije globalno zagrevanje. Pre će biti da je to, kako Vujičić kaže, sumrak Zapada. Brod severnoatlantske civilizacije plovi ka ledenom bregu, a kako stvari stoje, veliki sudar se približava.
„Uvek se razgovaralo o vanzemaljcima kao rešenju problema. Devedesetih je postojao projekat koji je mogao da simulira najezdu vanzemaljaca. Ranije smo imali i „Rat svetova“ H. DŽ. Velsa. Dakle, uvek kada se pojavi problem veći od prethodnog, prethodni se baca pod tepih. Živimo u kapitalizmu katastrofe – jedna nesreća smenjuje drugu. Živimo u permanentnom strahu. I ovo je strah, budući da se ljudi plaže nepoznatog“, konstatuje Vujičić.
Po Aristotelu, strah je bol koji se javlja u iščekivanju zla, a u modernom svetu jedan strah zamenjuje drugi, dodaje on.
Leteći tanjir - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2023
SVET
Poznata tačna lokacija na kojoj se nalazi vanzemaljska tehnologija: Šokantno svedočenje pred Kongresom
Pogled na Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2023
SVET
Pentagon krije dokaze o postojanju vanzemaljaca: Uzbunjivač predao Kongresu poverljive informacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala