- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija u SB UN: Kijev koristi taktiku „živog štita“ po ugledu na teroriste

© Sputnik / Elena Ivanova / Uđi u bazu fotografijaEksplozija na Krimskom mostu
Eksplozija na Krimskom mostu - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2023
Pratite nas
Od početka ruske specijalne vojne operacije Ukrajina je proširila spektar terorističkih metoda i preuzela je taktiku živog štita od DAEŠ-a* (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji), rekao je zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski.
On se osvrnuo na prvi teroristički napad Ukrajine na Krimski most.
„Važno je uzeti u obzir da je most odavno isključivo civilni objekat. Preko njega se odvija putnički i teretni drumski i železnički saobraćaj sa poluostrvom. Odavno nema potrebe da se koristi za prevoz vojnog tereta i to odlično znaju i u Kijevu i na Zapadu“, rekao je diplomata na sednici SB UN o terorističkim akcijama Kijeva.
Kako je dodao, ono što je zanimljivo jeste da je prilikom prvog terorističkog napada na Krimski most Kijev ponovo „pozajmio“ taktiku od DAEŠ-a * (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji).
„Vozač kamiona, u kojem je bio eksploziv, iskorišćen je kao bombaš samoubica, a da toga nije bio ni svestan. Među poginulima i povređenima ponovo su bili samo civili“, istakao je Poljanski.
Po njegovim rečima, bilo bi naivno očekivati da će zapadne zemlje koje podržavaju Ukrajinu „osuditi terorističke napade svojih satelita“.
Istovremeno je poručio da Sekretarijat UN mora dati objektivnu ocenu terorističkih metodama Ukrajine koje čine sve daljim izglede za mirno rešenje sukoba.
Podsećamo, 17. jula noću kijevski režim je izveo napad na Krimski most pomoću dva bespilotna plovila. Tom prilikom su poginule dve osobe, bračni par, a povređena je njihova maloletna ćerka.
To je drugi napad u manje od godinu dana. U oktobru 2022. na Krimskom mostu je eksplodirao kamion, usled čega se zapalilo sedam cisterna s gorivom. Došlo je do delimičnog urušavanja dve automobiske trake na mostu. Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je tada da su izvršioci i naručioci ovog incidenta specijalne službe Ukrajine.
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2023
RUSIJA
Patrušev: Kijev oseća svedozvoljenost zahvaljujući zapadnoj vojnoj pomoći
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala