- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrušev: Kijev oseća svedozvoljenost zahvaljujući zapadnoj vojnoj pomoći

© Sputnik / Viktor Toločko / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2023
Pratite nas
Kijevski režim oseća potpunu svedozvoljenost i nekažnjivost zahvaljujući vojnoj pomoći Anglosaksonaca i iskorišćava stanovništvo Ukrajine kao potrošni materijal u borbi protiv Rusije, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.
„Anglosaksonci su, težeći cilju postizanja strateškog poraza Rusije, od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini značajno povećali vojnu pomoć neonacističkom kijevskom režimu, koji, zahvaljujući takvoj podršci, oseća potpunu svedozvoljenost i nekažnjivost“, istakao je Patrušev na sastanku o bezbednosnim pitanjima u Kareliji.
„Stanovništvo Ukrajine u borbi protiv naše zemlje koristi se kao potrošni materijal“, zaključio je on.
Patrušev je ocenio i da je julski samit NATO-a u Vilnjusu potvrdio agresivnu prirodu Alijanse.
„Pitanja osiguravanja bezbednosti na severozapadu zemlje od posebnog su značaja u uslovima intenziviranja vojnih dejstava NATO-a. Nedavni samit NATO-a u Vilnjusu potvrdio je agresivnu suštinu ove organizacije. Odobreni su planovi za povećanje grupe snaga i izgradnju vojne infrastrukture u blizini ruskih granica“, rekao je Patrušev.
Patrušev je naglasio i da napadi na Krimski most potvrđuju da su SAD i njihovi saveznici, pomažući kijevskom režimu, zapravo sponzori terorizma.
„Američki novinar Simor Herš je, pozivajući se na američkog zvaničnika, izjavio da je Bajdenova administracija odigrala odlučujuću ulogu u oba napada na Krimski most, tokom kojih je korišćena američka tehnologija. Ovo još jednom potvrđuje da su SAD i njihovi saveznici, pružajući finansijsku pomoć kijevskom režimu i nastavljajući isporuke oružja, faktički sponzori terorizma“, objasnio je on.
Kako je naveo, ovakva dejstva Zapada ističu značaj zadataka „osiguravanja bezbednosti naših građana koji se rešavaju tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala