- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Spektakl u Bačkoj Topoli – Partizan ostao bez pobede u 97. minutu

© Foto: FK PartizanKsander Severina, Partizan - TSC
Ksander Severina, Partizan - TSC - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2023
Pratite nas
Fudbaleri TSC-a i Partizana podelili su bodove - 3:3 (2:2), u sjajnom meču prvog kola nove sezone Superlige Srbije. Domaći su do boda stigli zahvaljujući pogotku u sedmom minutu nadoknade, a crno-beli ponovo prosuli bodove na teškom gostovanju.
Svašta smo videli ove večeri u Bačkoj Topoli. VAR soba je imala dosta posla, kao i golmani koji su na obe strane odbranili po jedan jedanaesterac. Na kraju je Partizan surovo kažnjen posle kornera koji je izveden u dubokoj nadoknadi vremena i preciznog udarca glavom Nemanje Stojića.
Bukvalno od samog početka meča viđena su uzbuđenja na obe strane. Domaćin je poveo prvi u 12. minutu kada je posle centaršuta sa leve strane, lopta stigla do Antonića koji je bio usamljen na ivici kaznenog prostora, odakle je poslao precizan udarac u desnu stranu gola Nemanje Stevanovića - 1:0.
Partizan je na ovom meču pokazao da ima ozbiljan potencijal kada je brzina u pitanju, a do preokreta je stigao u finišu prvog dela na krilima Ksandera Severine. Najpre je Kanute prihvatio loptu na dvadesetak metara od gola domaćih, odmah je prosledio za Natha koji je sa ivice kaznenog prostora postigao lep gol za 1:1.
Samo tri minuta kasnije, Severina je na sredini terena oduzeo loptu Ćalušiću i povukao munjevitu akciju na čijem kraju Natho sa leve strane šalje loptu u peterac, Nikolić majstorski kroz noge propušta za Belića koji je dotrčao iza njega i pogodio za 1:2.
Izgledalo je da će se tim rezultatom završiti prvi deo igre, ali posle isteka nadoknade vremena, Kanute je napravio prekršaj nad Stanićem na ulasku u kazneni prostor. VAR soba je reagovala, sudija Mitić pogledao snimak, a onda pokazao na belu tačku. Ifet Đakovac je precizno izveo penal, a TSC je izjednačio na 2:2.
Trener Partizana Igor Duljaj izvršio je tri izmene u 53. minutu, a priliku da debituju dobili su novajlije Kalulu i Saldanja. I bukvalno u prvom kontaktu s loptom Brazilac je iznudio penal posle dobre saradnje sa Menigom. Natho je izveo penal, ali je njegov udarac zaustavio golman Ilić.
Samo dva minuta kasnije, u 57. minutu, mladi štoper crno-belih Ilić je postigao gol posle slobodnog udarca koji je izveo Natho. Međutim, pogodak je poništen zbog ofsajda.
Natho je izašao iz igre u 70. minutu, zamenio ga je Danilo Pantić i pet minuta kasnije skrivio penal. Opet sporna situacija, pitanje da li je prekršaj bio van ili unutar kaznenog prostora. Za razliku od finiša prvog poluvremena, ovoga puta Đakovac ne uspeva da savlada Stevanovića.
I samo dva minuta kasnije Partizan kažnjava taj promašaj. Crno-beli su iznudili korner, Pantić je centrirao, lopta je završila u petercu, gde se najbolje snašao Mateus Saldanja i svojim prvim golom doneo vođstvo Partizanu - 2:3.
Činilo se da je to sve i da će gosti sačuvati prednost i pobedu, ali... Isteklo je i pet minuta nadoknade vremena, kada su domaći iznudili korner posle koga na centaršut Mirčevskog, Stojić pogađa glavom za konačnih 3:3.
Malo pre toga Partizan je ostao na terenu sa desetoricom pošto je novajlija Aldo Kalulu dobio dva žuta kartona na debiju za samo pet minuta.
Plasman obezedio Sofascore
Petar Ratkov, Salcburg, gol na debiju - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2023
SPORT
Salcburg kupio srpsko zlato za siću /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala