- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Salcburg kupio srpsko zlato za siću /video/

© Foto: Skrinšot/TviterPetar Ratkov, Salcburg, gol na debiju
Petar Ratkov, Salcburg, gol na debiju - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2023
Pratite nas
Petar Ratkov (19), mladi srpski napadač koji je ovog leta pojačao Salcburg, već u prvom kolu je postigao gol na debiju za novi klub. „Večiti“ šampion Austrije je savladao Altah kao gost sa 2:0, u meču koji su obeležili srpski igrači.
Sva trojica naših internacionalaca dobili su priliku kao starteri, Aleksa Terzić, Strahinja Pavlović i Petar Ratkov. Ovaj potonji otvorio je svoj golgeterski konto u austrijskoj Bundesligi u prvom poluvremenu.
Pet miliona evra plaćeni napadač iz TSC-a, dobio je priliku u svakoj pripremnoj utakmici, a poverenje je iskoristio i na premijeri.
Igrao se 34. minut, hitronogi Konate je ubacio loptu sa strane, a Ratkov preciznim udarcem glavom savladao golmana Dejana Stojanovića i svojoj ekipi je doneo prednost.
Naravno, odmah su krenula poređenja sa Mitrovićem, podsećanje da mu u dresu TSC-a igra glavom bila slabija strana, ali, očigledno, sve se može ako se dobro trenira što je slučaj u Salcburgu.
Navijače Salcburga Ratkov već podseća na Slovenca Bendžamina Šeška koji je letos pojačao Lajpcig za 30 miliona evra. Mladi srpski napadač zamenjen je u 73. minutu.
Pored Ratkova, u strelce se na ovom meču upisao i Strahinja Pavlović. Posle kornera Kjergarda u 48. minutu sjajno je srpski reprezentativac skočio i smestio loptu iza leđa golmana Altaha.
Time je Pavlović krunisao sjajnu partiju i potvrdio startni trijumf Salcburga, „večitog“ šampiona Austrije.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera:
Lazar Samardžić - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2023
SPORT
Lazar prihvatio ponudu – vreme je za transfer karijere
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala