- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Lazar prihvatio ponudu – vreme je za transfer karijere

© AP Photo / Andrew MedichiniLazar Samardžić
Lazar Samardžić - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2023
Pratite nas
Srpski reprezentativac Lazar Samardžić (21) nalazi se na meti italijanskog velikana Intera, javlja poznati ekspert za fudbalske transfere Fabricio Romano.
Mladi vezista Udinezea je, navodno, uspešno dogovorio lične uslove sa vicešampionom Evrope, što znači da je transfer veoma blizu realizacije.
„Neroazuri“ su, s druge strane, poslali Udinezeu ponudu vrednu 15 miliona evra i dodatak da bi mladi fudbaler Đovani Fabijan prešao na Friuli, uz klauzulu u ugovoru koja bi omogućila Interu da ga vrati nazad ako to bude želeo jednog dana.
Naredne nedelje očekuje se nastavak pregovora između dva kluba, a navodno se vrlo verovatno očekuje postizanje konačnog dogovora o transferu.
Samardžić je rođen u Berlinu i svoje fudbalsko školovanje započeo u Herti. Nakon samo tri nastupa u seniorskoj konkurenciji, prešao je u Lajpcig, ali tamo nije uspeo da se izbori za značajnu minutažu, zbog čega je otišao u Udineze.
Prošle godine je u Italiji pokazao izuzetne igračke sposobnosti i bio je jedan od najboljih igrača svog tima. Njegov impresivan učinak privukao je pažnju brojnih klubova na Apeninskom poluostrvu, a pored Intera, interesovanje su pokazali i Juventus i Milan.
Samardžić ima 21 godinu i prema preoceni „transfermarkt.de“ njegova trenutno tržišna vrednost iznosi 14 miliona evropskih novčanica. Ofanzivni vezista koji ima razornu levu nogu i koji je projektovan da u budućnosti odmeni Dušana Tadića u reprezentaciji Srbije, odigrao je minule sezone 37 utakmica za „zebre“ i postigao je pet golova uz četiri asistencije.
Podsetimo, Lazar je prošao sve mlađe reprezentativne kategorije Nemačke, ali je prelomio da u seniorskoj konkurenciji obuče dres Srbije, zahvaljujući trudu i moći ubeđivanja selektora Dragana Stojkovića Piksija.
Za nacionalnim tim Srbije upisao je dve utakmice, a bio je starter u prijateljskom dvoboju sa Jordanom u Beču koji su Orlovi dobili rezultatom 3:2, s tim što Lazar nije imao zapaženu ulogu i zamenjen je već na poluvremenu.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera:
Sejduba Suma - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2023
SPORT
Sejduba Suma se vratio u Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala