- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sejduba Suma se vratio u Srbiju

© AP Photo / Darko VojinovicSejduba Suma
Sejduba Suma - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2023
Pratite nas
Sejduba Suma (32) se vraća u srpski fudbal, ali ne u Partizan, već u Novi Pazar koji je uspeo da dovede omalenog ofanzivnog vezistu, svojevremeno, najskuplje pojačanje u istoriji crno-belih.
Klub sa Jošanice se posredstvom društvenih mreža oglasio i potvrdio da je doveo Sumu. Uz biografiju Afrikanca i njegov minuli rad stoji i poruka da će sa njim ekipa napasti visok plasman, potencijalno se domoći Evrope.
„Angažovanjem Sejdube Sume, Novi Pazar ističe ambicije da ove sezone napravi još veći uspeh, a to je da osim plasmana u plej-of pokuša da se plasira u neko evropsko takmičenje, koje mu je prethodne sezone zamalo izmaklo“, stoji u zvaničnoj objavi kluba.
Fudbaler iz Gvineje Bisao mesecima unazad je bio bez kluba i tražio je tim u kome bi mogao da rehabilituje karijeru koja je krenula nizbrdo. U trenutku dolaska u Humsku, Suma je svojevremeno bio najskuplji igrač u istoriji Partizana, a obeštećenje za njega iznosilo je 1,65 miliona evra.
Za reprezentaciju svoje zemlje nastupa od 2013. godine, odigrao je 37 utakmica i postigao devet golova.
Suma će potpisati ugovor do kraja sezone, a kako je njegov agent objasnio, jedan od ključnih ljudi zbog čega je prihvatio ponudu jeste bio nekadašnji predsednik Novog Pazara Rasim Ljajić.
Ugovor između Novog Pazara i Sejdube Sume biće zaključen do kraja sezone koju ekipa trenera Dragana Aničića otvara nedeljnim susretom sa kragujevačkim Radničkim.
U novoj sredini, Gvinejca će dočekati zemljak Abdulaja Sise, povratnik iz Turske i nema sumnje da će Pazarci imati snažnu i ambicioznu ekipu u novoj sezoni Superlige.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera:
Nil Vornok, Pedi Keni - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2023
SPORT
Čiji je ovaj mali? Od molera...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala