- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čiji je ovaj mali? Od molera...

© AFP 2023 / PAUL ELLISNil Vornok, Pedi Keni
Nil Vornok, Pedi Keni - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2023
Pratite nas
Nekadašnji golman i irski reprezentativac Pedi Keni (45) ispričao je neverovatnu priču kako je aktuelni trener Hadersfilda Nil Vornok svojevremeno stavio u tim 14-godišnjeg dečaka i to iz bizarnog razloga - jer je dugovao pare njegovom ocu.
Čuveni stručnjak vodio je tadašnji tim, koji je trenirao, na pripreme uoči nove sezone u Kornvol (primorsko mesto na jugu Engleske), a Keni je bio deo ekipe koja je odigrala prijateljsku utakmicu protiv lokalnog tima Bodmin Tauna.
Međutim, u ekipi se iznenada pojavio i 14-godišnji dečak, koga je Vornok uveo u igru pred kraj meča.
Keni (45) otkrio je da je mladić dobio priliku da uđe u igru jer je trener dugovao novac njegovom ocu za moleraj koji mu je radio u kući.
„Vornok nas je stalno vodio na pripreme u taj Kornvol. Igrali smo jednu utakmicu, svi smo bili zamenjeni pre kraja kada je on uveo u igru tog nekog klinca od 14 godina. Taj dečak je došao sa tatom, a mi smo se svi pitali šta ovi hoće, zašto ovaj mali igra“, ispričao je Keni u jednom podkastu.

„U svakom slučaju, samo da znate momci, ovo su taj i taj i njegov otac, predstavio nam ih je Nil. Igraće poslednjih 20 minuta na utakmici. Svi smo bili šokirani, ali je klinac ušao i nastupio u pripremnoj utakmici. Tek posle toga smo čuli da je otac od malog krečio Vornokovu kuću, a umesto da mu plati, njegovom sinu je pružio šansu da igra 20 minuta za klub koji voli“, otkrio je Keni.

Nil Vornok (74) je prekinuo penziju u februaru prošle sezone kako bi sačuvao Hadersfild u Čempionšipu, što je na kraju i uspeo.
Tokom leta je potpisao novi jednogodišnji ugovor na oduševenje navijača, a onda ekipu opet odveo na pripreme u Kornvol. Videćemo da li će tamo ukazati šansu nekom klincu.
Keni je srađivao sa „iskusnim trenerskim vukom“ u Buriju, Šefild junajtedu, Kvins Park Rendžersu, Lidsu i Roteramu.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera:
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2023
SPORT
Ronaldovi sramni potezi – pobesneo zbog ofsajda pa polivao snimatelja /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala