- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dozet: Zvezda i Mirotić bili u kontaktu– Kaliniću sledeća stanica Beograd

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaNikola Mirotić
Nikola Mirotić - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2023
Pratite nas
U novom izdanju emisije „Miljanov korner“ Milan Dozet, sportski direktor košarkaškog kluba Crvena zvezda otkrio je kako je tekao razgovor kluba sa Nikolom Mirotićem koji je kasnije doveden u vezu sa Partizanom, a govorio je i o Nikoli Kaliniću za koga veruje da je Zvezda sledeća stanica.
Osim na temu pojačanja i potpisa za Crvenu zvezdu jedna od aktuelnijih tema koje se dotakao Milan Dozet bio je transfer Nikole Mirotića.
Jedan od najboljih košarkaša u Evropi najpre je dovođen u vezu sa Crvenom zvezdom, a Dozet je potvrdio da je klub sa njim bio u kontaktu.
„Sa Mirotićem smo bili u kontaktu i želeli da ga vidimo u našim redovima. Imali smo i neke razgovore sa njegovim agentima, ali do dogovora nije došlo. Što se tiče druge strane priče i nekih optužbi na račun Crvene zvezde, čak je i Partizan javno rekao u prvom obraćanju, kako je siguran da nikakve pretnje nisu uticale na njegovu odluku i kako će se narednih dana videti sve. Nikola je između ostalog izašao i rekao kako nije bilo pretnji od strane Crvene zvezde. On je neko ko svaki put bude dočekan aplauzom gde god da smo igrali protiv njega. Pretprošle sezone je proglašen i zvezdašem godine tako da ga stvarno doživljavamo kao našeg i nismo bili ti koji bi sprečili njegov odlazak bilo gde“, rekao je Dozet.
Preko noći je potom odjeknulo da će Mirotić umesto Zvezde doći u Partizana, a taman kada se čekalo da se potpis ozvaniči, proslavljeni košarkaš se oglasio i rekao da zbog pretnji neće igrati u srpskom klubu.
„Lično, a ne kao sportski direktor Zvezde, mislim da je njegova odluka na kraju bila takva jer je čovek koji je uradio mnogo za srpski narod i nije želeo da na neki način odseče deo ljudi koji ga podržavaju i poštuju odlaskom u jedan ili drugi klub“, smatra Dozet.
Polemika se vodila i oko Nikole Kalinića, za koga sportski direktor crveno-belih veruje da kada završi sa Barselonom prva sledeća stanica će biti Zvezda.

„Dobili smo stotine poruka da se na internetu piše kako će Nikola Kalinić da ide iz Barselone. Naravno, mi na njih ne odgovaramo, ali svakako da reagujemo na svaki i mali znak. Bili smo sa Kalinićem u kontaktu i tokom sezone i posle sezone, i trenutno smo u kontaktu, ali on ima još važeći ugovor sa Barselonom i siguran sam, ukoliko dođe iz nekog razloga do raskida tog ugovora, da je Crvena zvezda njegova prva sledeća stanica“, rekao je Milan Dozet.

Pogledajte celu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala