- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Saša Ilić dobio otkaz

© Foto: Skrinšot/Sportal.bgSaša Ilić, CSKA Sofija
Saša Ilić, CSKA Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2023
Pratite nas
Legendarni kapiten Partizana Saša Ilić (45) smenjen je sa funkcije trenera prvog tima CSKA iz Sofije posle poraza kod kuće od rumunskog Sepšija (0:2) u kvalifikacijama za Ligu konferencija, javljaju bugarski mediji.
Iako klub iz Sofije još nije to zvanično potvrdio, Ilić je dobio otkaz godinu dana nakon dolaska na kormilo popularnih „Armejaca“, a presudio mu je sinoćni poraz u prvom meču na međunarodnoj sceni.
Prošle sezone je vodio borbu za titulu do poslednjeg kola protiv Ludogoreca, kada je ispustio prvenstvo u poslednjim kolima. Još tada su mu čelnici sofijskog kluba zamerili da nije uspostavio jasan stil igre, ali su se, ipak, odlučili za nastavak saradnje.
Međutim, ovog leta je CSKA značajno uložio novac u pojačanja, potrošio preko tri miliona evra na nova imena, a kako je rano ispadanje iz Evrope neprihvatljivo za upravu, ceh je morao da plati srpski stručnjak.
Prema navodima iz Bugarske, Sašu Ilića će na klupi zameniti Stamen Belčev (trener drugog tima CSKA) ili Rumun Eugen Trika, nekadašnji fudbaler tima iz Sofije, koji je posmatrao uživo sinoćni meč.
Pored srpskog stručnjaka, cenu poraza od rumunskog kluba platio je i defanzivac Ivan Turitsov, kome je oduzeta kapitenska traka jer se posle meča verbalno sukobio sa navijačima svog kluba.
Podsetimo, Saša Ilić je pre angažmana u Bugarskoj radio u Čukaričkom i u mlađim selekcijama Srbije. Na klupi bugarskog velikana imao je vrlo dobar skor od 30 pobeda i po sedam remija i poraza na 44 nastupa. U proseku je osvajao 2,2 boda po meču.
Mateus Saldanja, Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2023
SPORT
Partizan predstavio najskupljeg Brazilca u istoriji –„Jedva čekam da pobedimo Zvezdu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala