- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan predstavio najskupljeg Brazilca u istoriji –„Jedva čekam da pobedimo Zvezdu“

© Foto: FK PartizanMateus Saldanja, Partizan
Mateus Saldanja, Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2023
Pratite nas
Dan uoči starta nove superligaške sezone, Partizan je predstavio najskuplje pojačanje ovoga leta. Brazilac Mateus Saldanja (23) potpisao je četvorogodišnji ugovor sa crno-belima.
Stigao je iz japanskog Džef junajteda za obeštećenje od 1,3 miliona evra, a preporučio se dobrim partijama na pozajmici u azerbejdžanskom Nefčiju iz Bakua.
Nekadašnji fudbaler Santosa i Baije, stigao je kao zamena za Rikarda Gomeša, koji je napustio crno-bele ovog leta, a na leđima će nosti broj 11 kao i njegov prethodnik.
Saldanja je i najskuplji Brazilac u istoriji Partizana pošto je za 100.000 evra pretekao Edua, nekadašnje pojačanje iz Sao Kaetana.
Novi fudbaler Partizana izjavio je da mu je prvi cilj da doprinese uspesima kluba i pomogne golovima i asistencijama.

„Nameravam da mnogo doprinesem golovima, asistencijama i kako god budem mogao, da dođemo do ciljeva. Posedujem kvalitet da postignem mnogo golova i da pomognem timu“, rekao je Mateus.

Brazilac je već upoznao saigrače.
„Atmosfera je sjajna, značajno je da se što bolje upoznamo, tako ćemo napredovati iz dana u dan. Jedva čekam da još bolje upoznam tim i saigrače.“
Upoznat je i sa činjenicom da je njegov zemljak Leonardo bio miljenik navijača Partizana.
„Znam za njega kao igrača, ne poznajemo se lično, ali želim da ponovim njegove uspehe u Partizanu, da postignem mnogo golova i podarim srećne trenutke navijačima.“
Novajliji u Humskoj je poznato i koja je najvažnija utakmica u Srbiji.
„Upoznat sam sa večitim derbijem, jedva čekam da doživim atmosferu, i naravno, da pobedimo“, optimistički je zaključio Mateus Saldanja.
Pored Brazilca, četvorogodišnji ugovor sa Partizanom potpisao je i desni bek Aranđel Stojković (28), koji je stigao iz TSC-a za 150.000 evra. On je do sada u karijeri igrao i za BSK Borču, OFK Beograd, Spartak i Vojvodinu.
Golman Partizana Aleksandar Popović protiv Genta - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2023
SPORT
Partizan „očistio“ gužvu među stativama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala