- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan „očistio“ gužvu među stativama

© Foto : FK/PartizanMiroslav TodorovicGolman Partizana Aleksandar Popović protiv Genta
Golman Partizana Aleksandar Popović protiv Genta - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2023
Pratite nas
Dvojica mladih golmana, Aleksandar Popović i Matija Gočmanac, napustili su Partizan u svega nekoliko dana.
Popović, koji je imao status prvog čuvara mreže u prethodnim sezonama, napustio je klub i preselio se u Dunajsku stredu.
Mladi golman je sa novim klubom potpisao ugovor na tri godine, dok je Partizanu od transfera pripalo 210.000 evra, plus određeni procenti od naredne prodaje.
„U Partizan sam došao sa svojih 15 godina i tada mi se ostvario dečački san da igram za klub koji volim. Na žalost, došlo je vreme za rastanak, ali mislim u pravo vreme i za mene i za klub, pre nego što se sretnemo ponovo. Ja ću dati sve od sebe da napredujem, steknem nova iskustva i, kada dođe trenutak, da se vratim u Partizan da završim ono što nisam uspeo. Do tada, mojim saigračima želim, pre svega, zdravlje i malo sportske sreće, pa da napadnu titulu u narednoj sezoni. Još jedno veliko hvala svima. Volim Partizan“, izjavio je Popović.
On ima 23 godine, a za šest sezona u prvom timu crno-belih nastupio je na 67 utakmica, a odigrao je i jedan meč za mladu reprezentaciju Srbije.
Sa druge strane, mladi Matija Gočmanac Partizan je zamenio šabačkom Mačvom sa kojom je potpisao jednogodišnji ugovor pošto je otišao iz matičnog kluba kao slobodan igrač posle isteka ugovora.
Đak crno-belih imao je priliku da sa prvim timom u Humskoj odradi nekoliko prethodnih priprema, ali nije upisao zvanične minute u prvom timu Partizana. Prethodne dve godine golman iz Brusa je proveo u Teleoptiku, a posle iskustva stečenog u srpskoligaškom društvu odlučio se na promenu sredine.
„Zahvalan sam svim trenerima i ljudima u Partizanu sa kojima sam sarađivao i koji su doprineli mom golmanskom razvoju. Iza mene je lep period među crno-belima, ali je nažalost došao trenutak da nam se putevi raziđu. Fokus mi je isključivo na novoj sredini, da se brzo adaptiram i da ostvarimo što bolje rezultate u novoj sezoni. Potrudiću se da opravdam poverenje i iskoristim priliku koju su mi ukazali čelnici i stručni štab Mačve“, istakao je Gočmanac.
Partizan je tokom leta angažovao nekadašnjeg reprezentativca Aleksandra Jovanovića, a u klubu je ostao dugogodišnji rezervni čuvar mreže Nemanja Stevanović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala