- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Produžen pritvor ocu dečaka koji je počinio masovno ubistvo u „Ribnikaru“

© Sputnik / Lola ĐorđevićCveće, igračke i poruke ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnikar"
Cveće, igračke i poruke ispred Osnovne škole Vladislav Ribnikar - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2023
Pratite nas
Apelacioni sud u Beogradu produžio je za još tri meseca pritvor Vladimiru K. ocu dečaka koji je počinio masovno ubistvo u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.
Vladimir K. je uhapšen odmah nakon što je njegov sin K. K, koji nije krivično odgovoran pošto nema navršenih 14 godina, počinio zločin u školi u kom je ubio 10 i ranio šestoro ljudi.
Više javno tužilaštvo protiv Vladimira K. sprovodi istragu zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.
Sumnja se da je Vladimir K. obučavao svog sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvežbavao gađanje meta iz vatrenog oružja, uprkos činjenici da dete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi, saopštilo je ranije tužilaštvo.
Vladimir K. je, kako se sumnja, i postupio suprotno odredbi člana 32 stav 1 Zakona o oružju i municiji i suprotno članu 2 stav 1 Pravilnika o prostorno tehničkim uslovima za bezbedno smeštanje oružja i municije, jer nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i municije tako da ono ne može doći u posed neovlašćenih lica, odnosno da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormarima koji se ne mogu lako otvoriti.
Sumnja se da je usled ovakvog njegovog postupanja 3. maja njegov sin uspeo da dođe u posed pištolja marke CZ Šedou, kalibra 9x19mm i pištolja marke Ruger MK kalibra 22 mm LR, za koje osumnjičeni Vladimir K. poseduje dozvole nadležnog organa, a koje se nalazilo u nepravilno obezbeđenom metalnom sefu u ormaru u predsoblju stana.
Dete je oružje i municiju ponelo sa sobom u OŠ „Vladimir Ribnikar“ u Beogradu, koju pohađa, gde je ispalio veliki broj hitaca i lišio života radnika obezbeđenja i osmoro učenika, a teško ranio nastavnicu škole i šestoro učenika od kojih je jedna devojčica u međuvremenu preminula.
Osumnjičeni je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela i detaljno je izneo odbranu.
Tri devojčice sede na ulici ispred škole Vladislav Ribnikar na Vračaru” nakon masovne pucnjave 3. maja 2023. - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
DRUŠTVO
Dečak koji je počinio masovno ubistvo: Otac se divio kako precizno pucam
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala