- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Dečak koji je počinio masovno ubistvo: Otac se divio kako precizno pucam

© Sputnik / Lola ĐorđevićTri devojčice sede na ulici ispred škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru” nakon masovne pucnjave 3. maja 2023.
Tri devojčice sede na ulici ispred škole Vladislav Ribnikar na Vračaru” nakon masovne pucnjave 3. maja 2023. - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
Pratite nas
U okviru istrage koju vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu protiv Vladimira K. zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, danas je ispitan njegov sin, koji je 3. maja, pucajući iz pištolja u OŠ „Vladimir Ribnikar“, lišio života radnika obezbeđenja i devetoro učenika, a teško ranio petoro učenika i nastavnicu škole.
Dečak K. K. koji je počinio masovno ubistvo u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, danas je tokom ispitivanja u postupku protiv njegovog oca V. K. rekao da ga je otac vodio u streljanu i učio ga da puca.
Kako Tanjug saznaje, dečak je je rekao da ga je otac između ostalog učio kako da puca, puni pištolj i menja šaržere.
Rekao je i da mu se otac V. K. "divio kako precizno puca".
Advokat oca K.K izjavila je da je oružje kojim je počinio zločin bilo obezbeđeno i da prvi kontakt dečaka sa vatrenim oružjem nije omogućio njegov otac, kako se spekulisalo u medijima.
Vladimir. K. se nalazi u pritvoru od hapšenja 3. maja, istog dana kada je K. K. u školi ubio devet učenika i radnika obezbeđenja.
Irina Borović je dodala da je K. K. prilikom saslušanja izrazio kajanje zbog onoga što je činio.
"Danas je saslušan maloletnik povodom čijeg se čina, tragičnog i strašnog, vodi ovaj krivični postupak protiv okrivljenog V. K. Detaljno su ispitane sve okolnosti koje mogu biti važne za otkrivanje razloga zbog kojih je sve ovo učinio. Ono što mogu da kažem jeste da je potvrdio ono što je otac objasnio u pogledu načina na koje je oružje čuvano i skladišteno, dakle bilo je apsolutno obezbeđeno. Detalje kako je on do oružja došao ne bih mogla da kažem", navela je Borovićeva.
Punomoćnik oštećenih Zora Dobričanin rekla je da je dogovoreno da se proces odvija u sudnici, s ciljem da se ni na koji način, bilo kakvim iznošenjem, ne bi remetio postupak.
"Mi smo se dogovorili da se ovaj proces odvija u sudnici i to je ono što je interes ovog postupka, da ni na koji način, bilo kakvim iznošenjem, bilo ko ne bi remetio ovaj postupak. Jedino što možemo da vam kažemo to je da danas jeste ispitan svedok maloletni K. K.", izjavila je Zora Dobričanin.
K. K., sin osumnjičenog, koji u vreme pomenutih radnji nije imao navršenih 14 godina i kao takav nije krivično odgovoran, izjavu je dao u svojstvu svedoka u prisustvu zakonskog zastupnika, svoje majke, saopštilo je Više javno tužilaštvo.
Ispitan je putem video-konferencijske veze uspostavljene između zdravstvene ustanove u kojoj se nalazi na opservaciji i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, prenosi RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala