- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vlahović i Kostić izbačeni iz Evrope!

© AP Photo / Antonio CalanniFilip Kostić, Dušan Vlahović
Filip Kostić, Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2023
Pratite nas
Evropska fudbalska federacija (UEFA) odlučila je zvanično da izbaci Juventus iz svih evropskih takmičenja naredne sezone. „Stara dama“ neće učestvovati ni u Ligi konferencija za koju se kvalifikovala.
Juventus je sankcionisan zbog kršenja finansijskog fer-pleja, što znači da će njegovo mesto u Ligi konferencija zauzeti ekipa Fjorentine koja je završila sezonu u Seriji A na osmom mestu na tabeli.
Italijanska liga u narednim danima ima obavezu da popuni formular za klub koji je bio iza Juventusa, te će posle toga i formalno biti potvrđena zamena za ekipu iz Torina u ovom klupskom takmičenju.
Juventus, u čijim redovima se nalaze dvojica srpskih reprezentativaca Dušan Vlahović i Filip Kostić, procenio je da je svakako bolje da klub bude što pre izbačen, kako se kazna ne bi kojim slučajem prenela na sezonu 2024/25. kada možda bude izborena Liga šampiona, što bi bila kud i kamo veća šteta.
Klub s Apenina će za to biti potrebno da na kraju naredne sezone izbori plasman među prva četiri. Ova kazna za „Staru damu“ znači i da će Aston Vila u žrebu za plej-of Lige konferencija biti prebačena u grupu nosilaca.
Pored suspenzije, Juventus je kažnjen i novčano sa 20 miliona evra, od čega je 10 miliona evra uslovno. U saopštenju, UEFA je navela i da su crno-beli prekršili okvire regulative i dogovor koji je uspostavljen u avgustu 2022. godine.
Podsetimo, zbog dokazanih finansijskih malverzacija Serija A je oduzela Juventusu deset bodova pa je umesto u Ligi šampiona završio na poziciji koja vodi u Ligu konferencija.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera:
Saša Ilić, CSKA Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2023
SPORT
Saša Ilić dobio otkaz
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala