- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija otvara Sputnjik u Africi i industrijsku zonu kod Sueckog kanala

© SputnikŠtand Sputnjika na samitu Rusija-Afrika
Štand Sputnjika na samitu Rusija-Afrika - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2023
Pratite nas
Rusija se nada da će u bliskoj budućnosti pokrenuti industrijsku zonu u blizini Sueckog kanala u Egiptu, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin na plenarnoj sednici foruma "Rusija Afrika". Pored toga, Rusija povećava medijsko prisustvo u Africi.
„Juče sam razgovarao sa predsednikom Egipta (Abdelom Fatahom) el Sisijem. Nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti pokrenuti stvaranje ruske industrijske zone u oblasti Sueckog kanala. Očekujem da će već ove godine tamo početi izgradnja prvih proizvodnih objekata, a ubuduće će se roba koja se tamo proizvodi izvoziti širom Afrike“, rekao je on.
Rusija se zalaže za stvaranje zajedničkog informacionog prostora u Rusiji i Africi, u okviru kojeg će se publici emitovati objektivne, nepristrasne informacije o događajima koji se dešavaju u svetu.

„Već se radi na otvaranju vodećih ruskih medija u Africi: novinske agencije Tas, Rusija Sevodnja (čiji deo je Sputnjik), televizijskog kanala RT i Rosijske gazete“, rekao je predsednik.

Predsednik Vladimir Putin je podsetio da u Rusiji studira 35.000 studenata iz Afrike. Prema njegovim rečima, Rusija planira da otvori u Africi isturena odeljenja vodećih ruskih univerziteta radi proširenja saradnje. Predsednik je najavio i planove za otvaranje škola za učenje ruskog jezika.
Drugi samit i forum Rusija-Afrika u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2023
RUSIJA
UŽIVO Samit Rusija-Afrika: Zimbabve se solidariše sa Moskvom po pitanju specijalne operacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala