Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Prekinuto suđenje Slađanu Trajkoviću

Pratite nas
Suđenje bivšem policajcu tzv. kosovske policije Slađanu Trajkoviću u Prištini prekinuto je jer tužilaštvo nije dostavilo dokumenta od važnosti za ovaj predmet.
Advokat Dejan Vasić koji pred Osnovnim sudim u Prištini zastupa Slađana Trajkovića rekao je da je pretres danas prekinut i da nisu postojali uslovi da se nastavi sa đrocesom.
„Od strane tužilaštva nisu dostavljena neka dokumenta koja su važna za predmet i zbog toga je odloženo. Nije to zbog nas, mi smo želeli da suđenje bude što efikasnije, da se pokaže šta je istina i šta su laži“, rekao je Vasić.
Prema rečima Vasića on će od suda zatražiti da se Trajkoviću ukine mera pritvora.
„U narednom periodu trudićemo se da pokažemo predsednici Veća i Veću koje se bude formiralo da postoje ozbiljni razlozi da se Slađanu mera prekine. Mi ne bežimo od toga da u postupku učestvujemo. Mi hoćemo da u postupku učestvujemo maksimalno angažovano. Hoćemo da se sa svakim od tih svedoka suočimo, sve su to ljudi koje Slađan poznaje, pojedini su dolazili u kuću Trajkovića. Želimo da ih pogledmo u oči“, rekao je Vasić.
Advokat je ranije od suda zatražio da se odredi mera jemstva i da Trajković bude pušten iz pritvora.
„Slađan je heroj ove porodice, Slađan je čovek koji je kao policajac, drug, kolega zaslužio barem ono što je ljudski, da ga leče njegovi lekari i da se neko brine o njegovom zdravstvenom stanju. U suštini to je ono što mi tražimo, mi od postupka ne bežimo, istina će se potvrditi kada se pogledamo u oči sa svedocima, sve će pasti. A za jemstvo, mi smo spremni da prodamo sve što ima, da se on spasi i da zbog zdravstvenog stanja bude kući“, naveo je Vasić.
Ročištu su prisustvovale i navodne žrtve iz optužnice.
Sud je za 4. avgust zakazao nastavak kada bi trebalo da bude pročitana optužnica.
Sudija je napomenula da naredno ročište neće biti otvoreno za javnost.
Trajković je uhapšen 15. decembra prošle godine u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici i od tada se nalazi u pritvoru.
Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova je protiv Slađana Trajkovića podiglo optužnicu za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u periodu 1998-1999. godine, u selu Reznik, opština Vučitrn i okolnim selima.
Čekić u sudnici - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
SRBIJA
U Prištini podignuta optužnica protiv bivšeg policajca Slađana Trajkovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala