Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

U Prištini podignuta optužnica protiv bivšeg policajca Slađana Trajkovića

CC0 / Pixabay / Čekić u sudnici
Čekić u sudnici - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
Pratite nas
Takozvano Specijalno tužilaštvo Kosova danas je podiglo optužnicu protiv Slađana Trajkovića kome se na teret stavlja krivično delo ratni zločin.
Posle devet meseci istrage, koje je okrivljeni Slađan Trajković proveo u zatvoru, danas je Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv njega za krivično delo ratni zločin.
Njegov advokat Dejan Vasić za Sputnjik kaže da će tek sada moći da se i on i njegov branjenik konkretno upoznaju sa sadržajem koji je prikupljen kao dokaz.
„Nakon devet meseci istrage sud je odlučio da na predlog tužioca podigne optužnicu za krivično delo ratni zločin protiv mog branjenika Slađana Trajkovića. Sutra ću preuzeti optužnicu i tek nakon toga ćemo posle devet meseci moći da se upoznamo sa prikupljenim dokazima protiv Slađana. U optužnici bi tužiteljka trebalo da se izjasni i meri koja se tiče sudskog pritvora“, kaže Vasić.
Trajković se tereti za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u periodu 1998-1999. godine, u selu Reznik, opština Vučitrn i okolnim selima.
On je uhapšen 15. decembra prošle godine u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici više od mesec dana nakon napuštanja, zajedno sa svojim kolegama, posla u tzv. kosovskoj policiji u znak protesta protiv nasilja koje vlasti u Prištini sprovode nad Srbima na severu.
Iako je tzv. Apelacioni sud Kosova doneo 25. maja, odluku da se poništi rešenje o produženju pritvora Trajkoviću, Osnovni sud u Prištini 29. maja je ponovo doneo odluku o produženju pritvora za još dva meseca.
Sudijski čekić - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
SRBIJA
Advokat Slađana Trajkovića pisao Kvinti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala