- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvanično – Kolubara odbijena, Superliga počinje sa 16 klubova

CC0 / Unsplash/dylan nolte / Stara fudbalska lopta
Stara fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2023
Pratite nas
Međunarodni sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) odbio je žalbu Kolubare na odluku o oduzimanju licence i selidbi u treći rang takmičenja, potvrđeno je Tanjugu.
U dokumentu iz Lozane potvrđene su sve odluke FSS zbog kojih je klub iz Lazarevca kažnjen - nameštanje rezultata, zloupotreba javnosti, obmane, ucene itd.
To definitivno znači da Superliga Srbije počinje ovog vikenda sa 16 klubova i rasporedu koji je određen prošle nedelje.
Advokatski tim Kolubare je poslao žalbu na odluku FSS o oduzimanju licence za Superligu zbog nedostatka infrastrukture i drugih propusta u obaveznim protokolima.
A nakon što je CAS potvrdio odluku FSS o kazni zbog nameštanja utakmica, s tim što ju je smanjio sa devet na šest bodova, zbog čega su Lazarevčano bodovno „opstali“ u Superligi.
Međutim, Kolubara je izbačena na osnovu člana 15. Statuta Zajednice, a prema poslednjem stavu tog člana, koji definiše razloge za prestajanje članstva, navodi se „isključenje člana zbog delovanja protivno odredbama Statuta Zajednice, ili Fudbalskog saveza Srbije“.
Lazarevčani su pokušali preko Lozane da opet izbore mesto u eliti, ali je stigla i konačna presuda iz Švajcarske.
U dokumentu iz Lozane potvrđene su sve odluke FSS zbog kojih je klub iz Lazarevca kažnjen – nameštanje rezultata, zloupotreba javnosti, obmane, ucene itd.
Tako će predstojećeg vikenda konačno početi nova fudbalska sezona u Srbiji, dok Kolubaru čeka selidba nekoliko rangova niže.
FSS - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
SPORT
Srpska deca će sa klupe na tribinu – stranci su postali Srbi!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala