- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Danilo Ikodinović za Sputnjik: Mi idemo na zlato – uvek smo tako vaspitavani

© AFP 2023 / GERARD JULIENDanilo Ikodinović
Danilo Ikodinović - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2023
Pratite nas
Vaterpolo reprezentacije Srbije koja je na Svetsko prvenstvo u Japan otišla sa sedam debitanata prikovala je za ekran mnoge velikane ovog sporta, a meč sa Italijom i plasman Srbije u polufinale pomno je ispratio i čuveni vaterpolista Danilo Ikodinović koji je za Sputnjik istakao je da srpski tim podmlađen ili ne uvek ide po najsjajnije odličje.
Posle velike borbe u kojoj je reprezentacija Srbije uglavnom zaostajala za Italijom, maestralni Delfini izborili su penale i nakon njih uz sjajnog Branislava Mitrovića na golu uspeli su da se domognu polufinala Svetskog prvenstva.
Vaterpolo  - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2023
SPORT
Veliki Igor Milanović za Sputnjik o trijumfu Srbije: „Izdržali su i istrpeli sve – veličanstveno!“
Koliko se u svakom napadu videla želja svakog srpskog vaterpoliste koji se našao u bazenu primetio je Danilo Ikodinović koji je u srpskom dresu igrao veliki broj tako neizvesnih utakmica.
„Utisak je da je borbenost naša presudila, ovi momci su se borili što se kaže stvarno su poginuli za svaku loptu i zato su pobedili i zasluženo su pobedili. Italijani su nas potcenili. Ako pogledamo italijansku reprezentaciju naspram naše, bili su favoriti, ali naši su pobedili zbog ogromne borbenosti“, rekao je na početku razgovora Ikodinović.
Proslavljenog srpskog vaterpolistu ljutili su navodi da je za Srbiju uspeh plasman u četvrtfinale, jer veruje da Srbija imala podmlađeni ili iskusniji tim uvek za cilj ima medalju.
„Mi smo uvek vaspitavani da u kakvom god sastavu idemo uvek idemo na najviši plasman, mi idemo na zlato. Šta god to bilo mi idemo na zlato, siguran sam da i ovi momci tako razmišljaju. Da li je to realno to je druga stvar. Ulaskom u polufinale pokazali su da jeste realno“, smatra Ikodinović.
Ključna razlika u meču sa Italijom bila je bolji početak srpskog tima, koji je u prethodnim utakmicama na šampionata protiv Španije i Crne Gore jurio veliki zaostatak.
„Mi smo utakmicu sa Špancima počeli sa 7:2, sa Crnom Gorom 5:0, ti kad počneš tako utakmicu automatski je loše. Sa Italijanima smo počeli kontra, mi smo diktirali ritam tri četvrtine, onda su oni preuzeli i to je jedna od stvari zbog koje smo pobedili. Od početka smo igrali maksimalno i onako kako znamo da igramo. To je ta razlika, kad se uđe u utakmicu sa pet golova ili tri minusa i kad uđeš sa dva gola prednosti onda je sve drugačije“, objasnio je Ikodinović.
Trofejni srpski vaterpolista tokom svoje karijere Srbije je doneo veliki broj medalja i vrlo dobro poznaje mentalitet sa kojim reprezentativci pristupaju nacionalnom dresu.
Ikodinović je Srbiji doneo zlato, dva srebra i bronzu sa Svetskog prvenstva, tri najsjajnija odličja sa Evropskog prvenstva i jedno srebro, dok je sa Olimpijskih igra doneo jednu bronzu i jedno srebro.
Čvrsto veruje da će i ovaj tim iz Japana doći sa medaljom.
„Nisu više bitne utakmice sa Španijom, Afrikom, Crnom Gorom, Japanom, najbitnije je da smo ušli u polufinale, bitno je da idemo na jednu Grčku koja je odlična ekipa. Oni su blagi favoriti, ali mislim da znamo kako sa Grcima da igramo tako da biće to dobro“, uz osmeh pun poverenja zaključio je Danilo Ikodinović.
Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Nikola Jakšić - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2023
SPORT
Pobeda! Srpski delfini u polufinalu Svetskog prvenstva
Vaterpolo  - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2023
SPORT
Veliki Igor Milanović za Sputnjik o trijumfu Srbije: „Izdržali su i istrpeli sve – veličanstveno!“
Vaterpolo Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2023
SPORT
Srbija ukrotila neugodne Japance – sledi derbi sa Italijom!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala