- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Veliki Igor Milanović za Sputnjik o trijumfu Srbije: „Izdržali su i istrpeli sve – veličanstveno!“

© Sputnik / Lola ĐorđevićVaterpolo
Vaterpolo  - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2023
Pratite nas
Srpski vaterpolisti plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva posle pobede nad selekcijom Italije nakon boljeg izvođenja penala, a prve impresije posle velikog uspeha podmlađene reprezentacije za Sputnjik je izneo bivši vaterpolista Igor Milanović koji se nada medalji.
Delfini su tokom većeg dela utakmice jurili Italijane koji su i na minut do kraja imali gol prednosti, ali je Nemanja Ubović dao gol za izjednačenje i time doneo penala tokom kojih je na golu sjajan bio iskusni Branislav Mitrović.
Čuveni srpski vaterpolista Igor Milanović gledao je neizvesno četvrtfinale posle koga je istakao da je oduševljen igrom reprezentacije.

„Raduje me je da je Uroš Stevanović tempirao igru i da sve drži pod kontrolom jer se danas videla jedna veličanstvena atmosfera u timu, radost, naboj, elektricitet u napadu, kao i organizovanost u odbrani gde smo doveli Italijane u bezidejnost“, prvi je utisak legende jugoslovenskog i sprskog vaterpola.

Primetio je Milanović i da je u nekoliko trenutaka suđenje možda bilo nepravedno, a posebno se istakla jedna situacija u poslednjoj deonici. Međutim, moćni Delfini pobedili su i tog protivnika.

„Malo je i suđenje vuklo na Italijane, preveliki broj faulova, izbačaja bez lopte, mi to na televiziji ne vidimo dobro, tako da mi ostaje mala sumnja. U svakom bitnom trenutku Italijani su dobijali izbačaj, ali bez lopte, to mi se nije dopadalo. Naši su to sve izdržali, istrpeli i zasluženo pobedili, moramo da uputimo čestitke za ulazak u četiri najbolje ekipe na svetu. Ne bi trebalo ulaziti u suđenje već u podizanje atmosfere tima, na čelu sa Rašovićem, Jakšićem i Mitrovićem. Imali smo izuzetno raspoložene igrače“, ponosan je Milanović koji je osvajač dve zlatne olimpijske medalje, dve zlatne medalje na Svetskom prvenstvu kao i zlatne medalja na Evropskom šampionatu.

Proslavljeni vaterpolista veruje u podmlađeni tim i nada se da će Delfini obezbediti vizu za Olimpijske igre u Parizu.

„Ja sigurno znam kvalitet tih momaka, znam šta zna Uroš Stevanović, očekivao sam dobru igru, on je to postavio u najbitnije trenutku kada je trebalo. Ne bavim se verovanjem niti manipulacijama, želim i nadam se da ćemo da uzmemo medalju i da se plasiramo za Pariz. Svi mi koji u vaterpolu bitišemo, svi mi poboljšavamo sopstveni status sa uspehom reprezentacije, mislim da je vreme pogotovo posle odlaska nekih igrača da se svi ujedine, duvaju u jedno jedro, da svi mislimo isto i da omogućimo toj reprezentaciji da nam produži taj boravak u eliti što je duže moguće“, zaključio je Milanović.

Srpski vaterpolisti u polufinalu Svetskog prvenstva igraće protiv selekcije Grčke.
Nikola Jakšić - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2023
SPORT
Pobeda! Srpski delfini u polufinalu Svetskog prvenstva
Vaterpolo Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2023
SPORT
Srbija ukrotila neugodne Japance – sledi derbi sa Italijom!
Sava Ranđelović, vaterpolista - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2023
SPORT
Delfini su spremni – a Sava upozorava: Čvrsto smo na zemlji, verujemo u pobedu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala