- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Crveni meteoalarm na snazi: Temperatura skače na 40 stepeni, a uveče obrt – stiže snažna oluja

CC0 / Pixabay / Najvažnije je sačuvati prisebnost...
Najvažnije je sačuvati prisebnost... - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2023
Pratite nas
Republički hidroemetorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će u Srbiji danas biti veoma toplo, posebno u centralnom i južnom delu zemlje, gde će biti još toplije u odnosu na jučerašnji dan - od 37 do 40 stepeni Celzijusa.
U Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj, jugoistočnoj, jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji na snazi je crveni meteo-alarm, koji označava vrlo opasno vreme. U ostalom delu zemlje na snazi je narandžasti meteo-alarm, što znači da je vreme opasno.
Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature, u većini mesta za 10 do 15 stepeni, krajem dana zahvatiće severne, u sredu ujutru i pre podne proširiće se na zapadne i centralne, a posle podne i na ostale predele Srbije.
U zoni jakih grmljavinskih procesa u tom periodu očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine - preko 28 m/s.
RHMZ je izdao upozorenje i za područje Beograda na naglu promenu vremena u noći između utorka i srede, kao i u sredu.
Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature u toku noći i sutra ujutru usloviće lokalno i jake grmljavinske procese u Beogradu, pa se može očekivati velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (jače od 28 m/s).
Crveni meteoalarm, koji označava opasno vreme, na snazi je za područja Šumadije, Pomoravlja, istočne, jugoistočne i jugozapadne Srbije, kao i Kosovo i Metohije, dok je u ostalim delovima naše zemlje na snazi narandžasti meteoalarm.
Nevreme - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2023
DRUŠTVO
Objavljeno kojim zemljama prete superćelijske oluje: Moguć i tornado
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala