- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Degenek opet u Zvezdi – „Očekuju da se blamiramo, a ja verujem da prolazimo grupu u Ligi šampiona“

© Foto: Crvena zvezdaMiloš Degenek
Miloš Degenek - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2023
Pratite nas
Australijski defanzivac Miloš Degenek (29) treći put se vratio u Crvenu zvezdu. Dosadašnji fudbaler MLS ligaša Kolumbusa potpisao je dvogodišnji ugovor sa srpskim šampionom uz mogućnost produžetka saradnje na još godinu dana.
Momak rodom iz Knina stigao je verovatno kao slobodan igrač jer mu je u decembru isticao ugovor u SAD, a prilikom promocije nije skrivao zadovoljstvo zbog povratka na Marakanu.
„Po treći put sam ovde i naravno da mi je drago. Prvi put kad sam došao bio sam mlad i sam, sada sam još uvek mlad, ali imam ženu i dvoje dece i kako vreme ide, rastemo i napredujemo kao ljudi, pa tako smatram i da fudbalski sada imam još veće iskustvo“, ocenio je Degenek.
Miloš ističe da je pratio igre tima na turniru u Rusiji.
„Izuzetno je kvalitetna ekipa, idemo u pravom smeru i stvara se nešto novo i dobro. Lično me je trener Barak Bahar zvao da dođem i budem deo ekipe, a to se ne odbija, naravno kad se uzme u obzir da je to još moja Crvena zvezda, bilo je vrlo lako da se dogovorimo. Navikli smo da igramo kvalitetno i pobeđujemo, ali u ove prethodne tri nedelje se igra sjajan fudbal, agresivan, snažan, i tako treba da izgleda Zvezda. Sebe vidim tamo gde me šef stručnog štaba stavi da igram, a moje je da budem zdrav, da se što bolje spremim i pomognem mlađima, te klubu da ostvarimo što bolje rezultate“, obećao je Degenek.
Dva puta je igrao iskusni defanzivac Ligu šampiona sa Zvezdom i oba puta se nije proslavio. Veruje da će ovog puta sve biti drugačije.
„Za mene bi bio uspeh da Zvezda ne završi učešće u Evropi u decembru. Dakle, da budemo prvi, drugi ili treći u grupi. Vidim da se klub sprema da bude prvi ili drugi. Ja isto verujem u to. Verujem u nemoguće i mislim da je moguće. Fudbal se igra na svim delovima sveta. Videli ste koliko je daleko otišao Maroko, isto tako i Hrvatska. Vidim da neki očekuju da se blamiramo u Ligi šampiona. Ja da tako razmišljam ne bih bio ovde“, poručio je Miloš Degenek.
Reprezentativac Australije je zadužio simbolično dres se brojem 3.
Miloš Degenek je rođen 28. aprila 1994. godine u Kninu, a nakon što je fudbalski stasavao u Australiji čiji je i reprezentativac, pojačao je Štutgart za čije omladince i drugi tim je nastupao pre prelaska u Minhen 1860.
Tamo je načinio prve seniorske korake, a potom je nastupao za Jokohama Marinose, Al Hilal i Kolumbus, uz dva mandata u Crvenoj zvezdi u međuvremenu. Za Zvezdu je u svim takmičenjima odigrao 156 utakmica i postigao pet golova.
Uroš Kabić - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2023
SPORT
Ponavlja li Zvezda slučaj „Motika“?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala