- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ponavlja li Zvezda slučaj „Motika“?

© Foto: FK Crvena zvezdaUroš Kabić
Uroš Kabić - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2023
Pratite nas
Mladi fudbaler Vojvodine Uroš Kabić (19) prešao je u redove Crvene zvezde za obeštećenje od 800.000 evra i 20 odsto od sledeće prodaje. Omladinski reprezentativac je potpisao četvorogodišnji ugovor sa crveno-belima, a jedino je pitanje za šta to Zvezda daje toliki novac?
Nije da Kabić nema talenta, ali njegovo dovođenje u mnogome podseća na fijasko sa Nemanjom Motikom, na koga je bačeno dva i po miliona evra, da bi posle perioda grejanja klupe za rezerve, kasnije završio u Olimpiji iz Ljubljane kao slobodan igrač.
Zvezda trenutno ima toliko ofanzivnih igrača da čak i kvalitetni prvotimci poput Aleksandra Kataija nemaju mesto u startnih 11.
Fudbaler Vojvodine je prelaskom u Beograd postao najskuplje pojačanje Zvezde iz domaćeg šampionata jer je nadmašio Luku Milivojevića za koga je Radu svojevremeno plaćeno 700.000 evra.

„Zahvalio bih se ljudima iz Zvezde što su me doveli, zahvalan sam što sam došao u najveći klub u Srbiji i želim da se dokažem. Bilo je interesovanja italijanskih klubova, pričalo se, ali poziv Zvezde je bio najkonkretniji i oni su imali najveću želju da dođem. Lično, i ja sam želeo u Zvezdu, rekao je Kabić.

Pored šampiona Srbije, za Kabićeve usluge su se interesovali i timovi poput Bolonje i Fiorentine, a pojedini mediji su preneli da je za njega bilo nuđeno i dva miliona evra na račun obeštećenja, što je Vojvodina odbila.
Statistika kaže da Kabić nije bio standardan u prvom timu Vojvodine minule sezone (14 nastupa, dva gola) iako su mu u godinama u kojima se nalazi preko potrebni minuti na terenu. Zato će verovatno morati da se pomiri i sa pozicijom rezerve i na Marakani.
© Foto: FK Crvena zvezdaUroš Kabić
Uroš Kabić - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2023
Mlađani Uroš ima neke izrazite kvalitete, kao što su brzina i snaga. Pa i tehnika i dribling ga dobro služe, a ume da bude kreativan kada ima dan. Najbolje se snalazi na poziciji desnog krila, mada može da igra na drugoj strani i u špicu.

„Mogu da igram na nekoliko pozicija. Videćemo, sve zavisi od formacije. Konkurencija me tera da budem bolji, želim da se nametnem, a imam i s kim da se borim za mesto“, dodao je Kabić.

Međutim, ono što su mu mane je to što igra samo jednom nogom (levom), što često greši u završnoj trećini, a voli da preteruje i sa dugim loptama. Pride, nije tako ubojit kao strelac i mora još mnogo da uči i trenira kako bi dostigao ozbiljan nivo fudbala.
Možda su u Zvezdi procenili da poseduje kvalitet zbog onog gola koji im je dao na „Marakani“ u februaru kada je zabeležio jedan od retkih nastupa kao starter i bio jedan od najboljih na terenu u redovima gostiju.

„Mislim da me je i taj gol na Marakani dodatno pogurao da dođem ovde. Zaista, sve se brzo izdešavalo, ali kad sam razgovarao sa ljudima iz Zvezde, znao sam da je to to“, poručio je Kabić.

Mladi ofanzivac je svakako zanimljiv kao projekat za budućnost i biće interesantno videti kako će ga i u kojoj meri koristiti izraelski trener Barak Bahar.
Još jedan „slučaj Motika“ nikome nije u interesu.
Strahinja Eraković - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2023
SPORT
Zvanično – Eraković ide u Rusiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala