- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

RPC: Papa jedan od retkih koji je javno reagovao na apel ruskog patrijarha

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografija Patrijarh Moskovski i sve Rusije Kiril i papa Franja na Kubi
 Patrijarh Moskovski i sve Rusije Kiril i papa Franja na Kubi - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2023
Pratite nas
Papa Franja je jedan od retkih ljudi koji su javno reagovali na obraćanje patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila u vezi s progonom monaha Kijevsko-pečerske lavre, izjavio je predsednik Odeljenja za spoljne crkvene veze Moskovske patrijaršije, mitropolit volokolamski Antonije.
Prema njegovim rečima, papa je javno odregovao na patrijarhovo pismo tokom jedne od audijencija na kojoj se okuplja veliki broj vernika, a koja se prenosi širom sveta.
„Papa je rekao da su njegove misli i briga danas s monasima Kijevsko-pečerske lavre, imajući u vidu da su se pojavile vesti o tome da monahe žele prosto da izgnaju iz manastira – te velike svetinje naše crkve“, rekao je mitropolit za televizijski kanal „Rusija 24“.
Mitropolit je naveo da je prilikom susreta s papom, upriličenom po nalogu patrijarha Kirila, zahvalio poglavaru Rimokatoličke crkve za to što je „pri potpunom ćutanju svetske zajednice on bio jedan od onih koji je povisio ton i rekao svoju tešku reč“.
Patrijarh Kiril se 15. jula obratio predstavnicima religioznih zajednica i međunarodnih organizacija povodom progona sveštenstva Kijevsko-pečerske lavre.
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
RUSIJA
Zaharova: Zahtevamo momentalno oslobađanje mitropolita Kijevsko-pečerske lavre
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala