- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mali raketni brodovi Ratne mornarice Rusije dobijaju dronove

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaRuska Ratna mornarica u Vladivostoku - mornarička specijalna jedinica
Ruska Ratna mornarica u Vladivostoku - mornarička specijalna jedinica - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2023
Pratite nas
Svi mali raketni brodovi Ratne mornarice Rusije trebalo bi da budu naoružani dronovima vazdušnog i morskog baziranja, izjavio je za Sputnjik generalni direktor korporacije za izgradnju brodova „Ak Bars“ Renat Mistahov.

„Na novim brodovima će biti postavljeni dronovi, oni se mogu spuštati na vodu i podizati. Dronovi se spuštaju dok je brod u pokretu. Na brodovima, koji su već izgrađeni, postoje prostorije u kojima se mogu smestiti dronovi. One će morati da se malo dorade, ali su pogodne i za smeštanje, pripremu i za spuštanje na vodu“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, specijalna ruska operacija je dokazala efikasnost dronova. Istakao je da bi dronovi vazdušnog i morskog baziranja trebalo da budu na brodovima Ratne mornarice Rusije.
Naveo je da su brodovima potrebni vazdušni dronovi vertikalnog tipa, odnosno oni koji poleću kao helikopteri.

„Dronovi bi trebalo da samostalno poleću i da sleću na palubu broda. Dronove avionskog tipa mi sami postavljamo na vodu ili hvatamo u mrežu i u svakom slučaju tako oštećujemo aparat. Dakle, potrebni su nam samo dronovi vertikalnog tipa“, zaključio je generalni direktor korporacije.

Korporacija „Ak Bars“ je specijalizovana za proizvodnju malih raketnih brodova projekta 22800, 21631, 22160 i drugih za Ratnu mornaricu Rusije.
Fregata Crnomorske flote Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov pred početak parade u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2023
RUSIJA
Ruska flota se hitno modernizuje, stižu 44 broda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala