- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska flota se hitno modernizuje, stižu 44 broda

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaFregata Crnomorske flote "Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov" pred početak parade u Sankt Peterburgu
Fregata Crnomorske flote Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov pred početak parade u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2023
Pratite nas
Vojna operacija u Ukrajini pokazala je da je potrebno hitno uvesti nove tehnologije u izgradnju brodova, rekao je glavnokomandujući Ratne mornarice Rusije Nikolaj Evmenov u intervjuu televiziji "Zvezda" na Međunarodnom pomorskom sajmu u Kronštatu.

„Specijalna vojna operacija je pokazala da je potrebno ubrzati proces. Sve najbolje treba uvoditi, ne brzo, već odmah. Bez dugotrajnih konstruktorskih radova, istraživanja, već na sopstvenu inicijativu – a to sada rade naši brodograditelji“, rekao je on.

Evmenov je dodao da će ove godine ruska flota dobiti još oko 44 ratna i pomoćna broda.
Govoreći na otvaranju salona, ministar industrije i trgovine Denis Manturov rekao je da je tempo proizvodnje ratnih brodova u Rusiji značajno porastao u poslednje tri godine.
U vojnoj operaciji u Ukrajini su uključeni, između ostalog, ratni brodovi ruske Crnomorske flote. Prema rečima njenog komandanta, viceadmirala Viktora Sokolova, brodovi flote, opremljeni raketnim sistemima Kalibar gađali su 180 ciljeva.
„Glavni ciljevi bili su radarske stanice sistema PVO, privremene baze jedinica Oružanih snaga Ukrajine, skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja, skladišta nafte, goriva, aerodrome, železničke stanice“, precizirao je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala