- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Miša čudom izbegao Zizuov „dribling“ – i obezbedio polufinale!

© AP Photo / Hiro KomaeMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2023
Pratite nas
Miomir Kecmanović, srpski teniser, izbegao je iznenađujući poraz u četvrtfinalu turnira u Gštadu od gotovo anonimnog belgijskog igrača Zizua Bergsa u tri seta posle više od dva i po sata velike borbe.
Bergs, trenutno 175. teniser na ATP listi, bio je na korak, ali nije uspeo da napravi preokret i nanese Kecmanoviću poraz – srpski igrač je slavio sa 6:4, 3:6, 7:5.
Bergs, koji nosi ime identično nadimku slavnog fudbalera Zinedina Zidana, tim rečnikom nije uspeo da „predribla“ favorizovanog Kecmanovića, drugog nosioca na turniru i nije ga sprečio da se plasira u polufinale.
Ali, nije izgledalo da će biti tako.
Kecmanović je odlično ušao u duel, napravio je brejk, Bergs je uspeo da izjednači, ali je srpski teniser još jednom stekao prednost i u desetom gemu je okončao set.
Imao je popularni Miša u trećem gemu drugog seta priliku za prednost, nije je iskoristio, u osmom gemu je protivniku dozvolio brejk, a Belgijanac je potom završio set prvom od tri prilika za to.
U odlučujućem setu Kecmanović je potpuno potonuo, izgubio je dva brejka, jeste uspeo da vrati jedan, a potom na neverovatan način i drugi u desetom gemu.
Naredni gem je rešio bez izgubljenog poena, a potom napravio brejk i iskoristio četvrtu meč loptu za plasman u polufinale.
Vaterpolo  - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2023
SPORT
Hrvati poslali domaćina na Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala