Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić otkrio o čemu je razgovarao sa Lajčakom: Nisam optimista, nema ni razloga

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom  - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Briselu sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.
"Razgovarao sam sa specijalnim izaslanikom za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. Nisam optimista, nema ni razloga", rekao je Vučić medijima posle susreta sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.
"Kao što sam i rekao, Priština ne želi na ozbiljan način da učini bilo šta po pitanju deeskalacije", rekao je predsednik, preneo je Pink.
On je dodao da to za nas postaje bezbednosni, a ne politički problem i zato je važno da razgovaramo sa generalnim sekretarom NATO, kao i da nema sumnje da je situacija sve napetija i teža.

Nastavljamo da insistiramo na konkretnim koracima

"Sa Miroslavom Lajčakom sam razgovarao o poslednjoj rundi tehničkih razgovora Beograda i Prištine i načinima za smirivanje napetosti na terenu. Srbija nastavlja da insistira na konkretnim koracima u cilju zaštite života Srba na Kosovu i Metohiji, kao i na primeni do sada postignutih sporazuma", napisao je Vučić na društvenim mrežama.

Lajčak: Koristan sastanak sa Vučićem, preduzeti korake na deeskalaciji

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je danas u Briselu imao koristan sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da su se složili da treba preduzeti korake na deeskalaciji situacije na severu KiM.
"Imao sam koristan sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nakon susreta sa glavnim pregovaračima. Složili smo se da je značajno hitno preduzeti korake radi deeskalacije situacije na severu Kosova i postići brz napredak u normalizaciji odnosa", napisao je Lajčak na Tviteru.
On se prethodno sastao sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine, Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom  - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2023
SRBIJA
Razgovori završeni bez direktnog sastanka delegacija Beograda i Prištine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala