Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Razgovori završeni bez direktnog sastanka delegacija Beograda i Prištine

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICDirektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom  - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2023
Pratite nas
Razgovori u Briselu na nivou glavnih pregovarača su završeni bez direktnog sastanka delegacije Beograda i Prištine, saznaje RTS.
Delegacija Beograda je učestvovala u razgovorima sa evropskim izaslanikom Miroslavom Lajčakom, a sa njim je zasebno razgovarao i šef delegacije Petar Petković u formatu "jedan na jedan".
U toku popodneva sa Lajčakom je zasebno razgovarala i delegacija Prištine, koju predvodi Besnik Bislimi.
U delegaciji Beograda navode da su "kao i uvek do sada, bili spremni na direktne razgovore sa Prištinom", ali do njih ipak nije došlo.
Prema najavama, sa evropskim izaslanikom trebalo bi da razgovara i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Posle sastanka Vučića sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoletenbergom, u sedištu Alijanse očekuju se izjave za medije o razgovorima i ishodu današnjeg dijaloga sa Prištinom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala