- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Mali Top“ četiri godine u Crvenoj zvezdi

© Foto : ABA liga / Crvena zvezda / Đorđe KostićNikola Topić
Nikola Topić - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
Pratite nas
Dete Crvene zvezde i mladi reprezentativac Srbije Nikola Topić zvanično je potpisao prvi profesionalni ugovor. Nikola, sin nekadašnjeg proslavljenog igrača i trenera Crvene zvezde Milenka Topića, potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.
Nikola je rođen u Novom Sadu 2005. godine, a prve košarkaške korake napravio je u novosadskom klubu „Difens“ pre nego što se kao 14-godišnjak preselio u mlađe selekcije Crvene zvezde gde je nastavio da se igrački razvija.
Mali Top je svoj talent pokazao i briljantnim partijama na kvalifikacionom turniru Evrolige u Beogradu gde je ubacivao i po 49 poena uz rekordan indeks 65, a sa sjajnim igrama u juniorskom timu nastavio je i na završnom turniru u Kaunasu.
Bio je član selekcije Srbije do 16 godina, i aktuelni je član mlade reprezentacije Srbije za igrače do 19 godina.
Za prvi tim Crvene zvezde debitovao je sa 16 godina protiv ekipe Krke, dok je debi u Evroligi imao u Minhenu protiv Bajerna takođe sa 16 godina.
Videćemo koliku će minutažu imati Topić u predstojećoj sezoni s obzirom da je Zvezda dovela Šabaza Nejpira, Jaga Mateusa i Miloša Teodosića, odnosno da li će nositi crveno-bele boje ili možda otići na neku pozajmicu.
Košarkaš Crvene zvezde Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
SPORT
Srbija ima još jednog NBA igrača!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala