- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusija bruji o izdaji i iznenadnom povratku

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaFutbol. RPL. Matč CSKA - "Rostov"
Futbol. RPL. Matč CSKA - Rostov - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
Pratite nas
Bivši kapiten CSKA Moskve Mario Fernandes šokirao je Rusiju, nakon što je potpisao ugovor sa velikim rivalom iz Sankt Peterburga - Zenitom.
Nije Brazilac sa ruskim pasošem prešao direktno iz CSKA u Zenit, ali rusija bruji o izdaji 32-godišnjeg desnog beka i načina na koji se sve izdešavalo.
Jedanaest godina proveo je iskusni defanzivac u redovima „armejaca“, da bi 2022. godine kada je počela vojna intervencija u Ukrajini, iskoristio pravo i dozvolu Međunarodne kuće FIFA da inostrani fudbaleri koji igraju u Rusiji mogu jednostrano da raskinu ugovor.
Fernandes se odselio iz Moskve sa porodicom, vratio se u domovinu, a njegov ugovor sa CSKA bio je suspendovan na šest meseci. Bio je to dogovor dve strane. Šest meseci kasnije Mario se dogovorio sa Internasionalom i potpisao je ugovor s poznatim brazilskim klubom, kao slobodan fudbaler.
Ipak, saradnja nije dugo potrajala, svega pet utakmica bez konkretnog učinka. Usledio je novi poziv za povratak u Rusiji, a na opšte iznenađenje, Fernandes je prihvatio jednogodišnji ugovor sa Zenitom, uz mogućnost produžetka saradnje na još godinu dana.
Brazilac s ruskim pasošem dobio je godišnju platu u iznosu od dva i po miliona evra. Takav potez razbesneo je sve u Moskvi i sve one koji navijaju za CSKA je su to doživeli kao „nož u leđa“ i kao izdaju.
Minulog vikenda u finalu Superkupa Rusije sastali su se upravo Zenit i CSKA Moskva, a tim iz Sankt Peterburga slavio je posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Biće interesantno videti kako će navijači „armejaca“ dočekati bivšeg desnog beka, koji će ubuduće braniti boje velikog rivala Zenita.
Mario je već stigao ponovo u Rusiju, zadužio je plavu opremu kluba iz Sankt Peterburga i odradio je trening sa novim stručnim štabom i saigračima.
Nemanja Jović i Strahinja Eraković - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
SPORT
Moskva raširenih ruku čeka „novog Vidića“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala