- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Moskva raširenih ruku čeka „novog Vidića“

© Sputnik / Lola ĐorđevićNemanja Jović i Strahinja Eraković
Nemanja Jović i Strahinja Eraković - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
Pratite nas
Talentovani 22-godišnji defanzivac Crvene zvezde Strahinja Eraković nalazi se pred transferom u Spartak iz Moskve, objavili su brojni ruski mediji.
Momak kog mnogi porede sa legendarnim Nemanjom Vidićem, prethodnih godina konstantno je dovođen u vezu sa ruskim klubovima. Iako je konstantno prednjačio petostruki uzastopni šampion Zenit, kasnije se u igru uključio i Krasnodar, sada je najbliži potpisu srpskog reprezentativca moskovski Spartak.
Zvezda je uporno odolevava ruskim milionima, a ponude su išle i do šest i po miliona evropskih novčanica, da bi na kraju pojačao ponudu, što bi moglo da utiče na to da čelnici Zvezde ipak odluče da prodaju popularnog Čupu.
Sport ekspres se pozvao na izjavu Zorana Pavlovića, menadžera Strahinje Erakovića da ona iznosi osam miliona evra kada je u pitanju obeštećenje. Kada su u pitanju igrač i njegovi uslovi, Spartak, čije je boje s velikim uspehom branio Nemanja Vidić, spreman je da mu ponudi trogodišnji ugovor s opcijom produžetka saradnje na još godinu dana, navedeno je u tekstu Sport ekspresa.
Eraković je pod trenerskom palicom Dejana Stankovića stasao u standardnog prvotimca, stigao je i da ponese kapitensku traku, što i ne čudi jer je reč o Zvezdinom detetu.
Odigrao je 110 utakmica u crveno-belom dresu, dok je do prvog tima šestostrukog uzastopnog prvaka Srbije stigao preko Grafičara u junu 2020. godine.
Rusi su nedavno na Pari kupu u Sank Peterburgu mogli na licu mesta da se uvere u kvalitet koji poseduje 22-godišnji štoper za zavidnim iskustvom na evropskoj sceni i činjenicom da je postao stalan deo Piksijevog spiska kada je reprezentacija u pitanju.
Jasno je da u Moskvi raširenih ruku čekaju Erakovića i nadaju se da će u njemu dobiti „novog Vidića“. U narednim satima ili danima, lako bi moglo da dođe do dogovora svih strana i ozvaničenja transfera iz Srbije u Moskvu.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
SPORT
Navijači u Parizu uputili jezive pretnje Vlahoviću: „Odseći ćemo ti tri prsta“ /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala