Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kurti neće kod Rame, poslao Bisljimija – njega odbili

© Foto : Jutjub/KossevBesnik Bisljimi
Besnik Bisljimi - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
Pratite nas
Na sastanku lidera Zapadnog Balkana koji će danas biti održan u Tirani prema pisanjima albanskih medija neće biti predstavnika takozvanog Kosova, jer je učešće zameniku Aljbina Kurtija Besniku Bisljimiju odbijeno, prenosi Ekonomija onlajn.
Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti koji je bio pozvan u Tiranu na sastanak koji se održava u okviru Berlinskog procesa, odlučio je da ne učestvuje na simpozijumu koji se održava na Kritu, a kao predstavnik tzv. Kosova trebalo je da učestvuje Bisljimi.
„Međutim, čak ni Bisljimi neće moći da učestvuje, pošto je odbijen jer je njegov nivo sporedni i nije pogodan za današnji sastanak“, navodi se u tekstu Ekonomije onlajn.
Zamenika premijera privremenih prištinskih institucija organizatori sastanka su obavestili da je njegov nivo sekundaran i da nije odgovarajući i da će fajl sastanka biti poslat bezbednom poštom Vladi tzv. Kosova, odnosno kabinetu premijera.
Na sastanku u Tirani učestvovaće premijer Crne Gore Dritan Abazović, premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski, predsednik Veća ministara BiH Borjana Krišto i premijer Srbije Ana Brnabić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala