- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mask: SAD šalju kasetnu municiju Kijevu iz očaja i ponižavaju se

© AP Photo / Susan WalshDirektor kompanije "Tesla" Ilon Mask
Direktor kompanije Tesla Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države šalju Ukrajini kasetnu municiju iz očaja, bezuspešno pokušavajući da promene ishod ukrajinskog sukoba i ponižavajući se, smatra američki biznismen i milijarder Ilon Mask.

„Nestalo nam je obične municije za Ukrajinu, pa im sada šaljemo kasetne bombe iz očaja, ponižavajući se, a bez promene ishoda, napisao je on na Tviteru.

Pored toga, Mask je zahvalio američkim kongresmenima koji su ranije glasali za amandman kojim se zabranjuje Sjedinjenim Američkim Državama da isporučuju Ukrajini kasetnu municiju, koja na kraju nije bila usvojena, istakavši da su „pokušali da zaustave obezvređivanje Amerike“.

„Rusija ima najmanje četiri puta više artiljerije od Ukrajine i 10 puta više municije“, dodao je Mask.

On je prethodno upozorio na negativne posledice isporuke američke kasetne municije Ukrajini. Takođe je ukazao na licemernost takvog postupka.

„Ništa dobro iz toga neće ispasti“, napisao je on na Tviteru i podsetio da su SAD uvek osuđivale one koji su koristili tu vrstu municije, a sada ih i same šalju za primenu u borbama.

„Sudbina voli ironiju ali mrzi licemerje“, prokomentarisao je on.
Ranije je direktor za operacije združenog štaba Pentagona general Daglas Sims potvrdio da je Vašington već predao kasetnu municiju Ukrajini.
Takođe je naglasio da je Ukrajina dobila ovu vrstu municije ne samo od SAD, nego i od drugih država.
Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena 7. jula objavila je novi paket vojne pomoći Ukrajini koji uključuje kasetnu municiju. Pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan saopštio je da je Vašington odlučio da isporuči Ukrajini kasetnu municiju, čijoj se upotrebi protive Ujedinjene nacije.
Donald Tramp na aerodromu u Minesoti - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
SVET
Tramp: Isporuka kasetne municije Ukrajini može da dovede do trećeg svetskog rata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala