- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tramp: Isporuka kasetne municije Ukrajini može da dovede do trećeg svetskog rata

© AP Photo / Evan VucciDonald Tramp na aerodromu u Minesoti
Donald Tramp na aerodromu u Minesoti - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
Pratite nas
Bivši američki predsednik Donald Trump osudio je odluku aktualnog predsednika SAD Džozefa Bajdena da pošalje kasetnu municiju Ukrajini, u okviru novog paketa pomoći toj zemlji, i upozorio da bi takav potez mogao da dovede do trećeg svetskog rata.
„Džozef Bajden ne bi trebalo da nas vuče ka trećem svetskom ratu slanjem kasetne municije u Ukrajinu - on bi trebalo da pokuša da okonča rat i zaustavi užasnu smrt i razaranje koje uzrokuje nesposobna administracija“, naveo je Tramp u saopštenju, koje je objavljeno iz njegove kampanje.
On je dodao da će neeksplodirana kasetna municija „ubijati i sakatiti nedužne ukrajinske muškarce, žene i decu u decenijama koje dolaze, dugo nakon rata“, preneo je američki En-Bi-Si.
Tramp je kritikovao Bajdena jer je intervjuu za Si-En-En tokom vikenda priznao da je razlog za slanje kasetne municije to što SAD nemaju dovoljno municije.
„Veliko kršenje poverljivih informacija“, rekao je Donald Tramp, koji je u junu optužen po 37 saveznih tačaka povezanih sa više od 100 poverljivih dokumenata pronađenih u njegovoj rezidenciji Mar-a-Lago prošle godine.
Petagon je nedavno objavio odluku o slanju kasetne municije, a bivši potpredsednik SAD u Trampovoj administraciji Majkl Pens podržao je taj potez.
Američki bombarder B1 baca kasetne bombe - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Isporuka kasetne municije Ukrajini približava čovečanstvo novom svetskom ratu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala