- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kijev krenuo putem nuklearnog terorizma: Moskva upozorava na moguću katastrofu

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaKurska nuklearna elektrana
Kurska nuklearna elektrana - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
Pratite nas
Moskva oštro osuđuje planove Kijeva da koristi terorističke metode protiv ruskih nuklearnih elektrana – to bi moglo da dovede do velike nuklearne katastrofe u Evropi, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Odlučno osuđujemo zlonamerne planove Ukrajine da aktivno koristi terorističke metode protiv ruskih nuklearnih elektrana, što može da izazove u Evropi nuklearnu katastrofu velikih razmera. Pozivamo međunarodnu zajednicu i rukovodstvo Međunarodne agencije za atomsku energiju i UN da na to obrate najveću pažnju i da najoštrije osude neodgovorno ponašanje Kijeva“, poručila je Zaharova.
Kako ističe, verovatna meta ukrajinske provokacije sa dronom 14. jula bila je upravo Kurska nuklearna elektrana u Rusiji.
„U gradu Kurčatovu u Kurskoj oblasti, gde se nalazi Kurska nuklearna elektrana, 14. jula je pala i eksplodirala bespilotna letelica. Zahvaljujući koordinisanom radu snaga PVO koje čuvaju elektranu, nisu oštećeni kritično važni objekti. Nema žrtava. Međutim, verovatna meta nove ukrajinske provokacije verovatno je bila nuklearka što još jednom ukazuje da je kijevski režim krenuo putem korišćenja metoda nuklearnog terorizma“, istakla je Zaharova.
Gubernator Kurske oblasti Roman Starovojt juče je saopštio da je bespilotna letelica u toku noći pala u Kurčatovu na čijoj se teritoriji nalazi Kurska nuklearka. Od detonacije su oštećeni fasada i prozori na jednoj višespratnici, žrtava nema, kritično važni objekti nisu oštećeni.
Smolenska nuklearna elektrana - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
RUSIJA
Medvedev: Ako je Kijev pokušao da raketira Smolensku nuklearku, treba napasti nuklearke u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala