- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Ako je Kijev pokušao da raketira Smolensku nuklearku, treba napasti nuklearke u Ukrajini

CC BY 3.0 / Wikipedia / Smolenska nuklearna elektrana
Smolenska nuklearna elektrana - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
Pratite nas
Rusija će morati da razmotri scenario istovremenog napada na tri nuklearne elektrane u Ukrajini i nuklearna postrojenja u Istočnoj Evropi, ako se potvrdi da je pokušan napad na Smolensku nuklearnu elektranu NATO raketama, smatra zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
„Ako se potvrdi pokušaj napada na Smolensku (Desnogorsku) nuklearnu elektranu raketama NATO-a, potrebno je razmotriti scenario istovremenog ruskog udara na Južnoukrajinsku nuklearnu elektranu, Rovensku nuklearnu elektranu i Hmeljnicu nuklearnu elektranu, kao i na nuklearne objekte u Istočnoj Evropi“, napisao je Medvedev na svom Telegramu.
U nedelju su neki kanali na Telegramu tvrdili da ukrajinske Oružane snage pokušale da raketama napadnu Desnogorsku nuklearnu elektranu u Smolenskoj oblasti. Smolenska nuklearka je ogranak koncerna „Rosenergoatom“, koja se nalazi tri kilometra od Desnogorska. Udaljenost od stanice do Smolenska je oko 150 km.
Na Telegramu Smolenske nuklearke objavljeno je da dva bloka nuklearne elektrane rade normalno, a da je treći na planiranom remontu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala