- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Alkaras preti Novaku, zaboravio je šta se prošli put desilo

© AP Photo / Kin CheungKarlos Alkaras, Novak Đoković
Karlos Alkaras, Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
Pratite nas
Furiozno je na terenu izgledao, ujedno i završio posao Karlos Alkaras, koji je za samo sat i 50 minuta pobedio Rusa Danila Medvedeva i izborio finale Vibmdlona. Tamo ga čeka kralj Novak Đoković koji ga je razbio u finalu Rolan Garosa, a mladi Španac se drznuo da kaže da može da ga pobedi!?
Španac je još jednom pokazao da poseduje vanserijski talenat, jer sa svojih tek 20 leta čini neverovatne velike stvari. Ali, čini ih u dvoboju sa svima, osim sa Novakom Đokovićem, koji je „tata“ belog sporta, u šta se uverio Italijan Janik Siner.
I logično je da se Karlos Alkaras busa u grudi i hrabri pred dvoboj sa najvećim ikada, s kojim će u nedelju od 15 časova na čuvenom Centralnom terenu „Ol Ingland klaba“ ukrstiti reket, ali se isto tako stiče utisak da ima kratko pamćenje.
Naime, usudio se da zapreti Novaku, protiv kog je nedavno u Parizu u finalu Rolan Garosa doživeo potpuni „slom“. Grčenje mišića i loša raspodela snage, učinili su da se „raspadne“ i da u bolovima dočeka kraj meča, za šta mu se, ruku na srce, mora odati priznanje jer je stoički izdržao i nije želeo da preda – 3:1 u setovima.
Dante Egzum - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
SPORT
Partizan se oprostio, Dalas pozdravio Dantea – poznata i plata
„Novak je legenda, šta drugo mogu da kažem. Biće vrlo teško, boriću se, takav sam. Verujem u sebe i svoju igru i verujem da mogu da ga pobedim ovde. Video sam da on na Centralnom terenu nije izgubio od 2015. godine, samim tim, biće to izuzetno zahtevan izazov. Ali, spreman sam. Od kada sam počeo da igram tenis sanjao sam da igram finale Vimbldona i nije sada momenat da budem uplašen. Naprotiv, idem u finale, to je san i videćemo kako će se odvijati stvari“, poručio je samouvereni Alkaras.
A, Novak, o njemu je suvišno trošiti reči. Na Vimbldonu je poslednji put izgubio davne 2016. godine, 2017. je zbog povrede predao meč, a od 2018. je nanizao četiri trofeja, s obzirom na to da se 2020. zbog virusa korona nije igrao Vimbldon.
Đoković je nanizao 45 mečeva bez poraza na Centralnom terenu, i nišani peti uzastopni trofej na Vimbldonu, a ukupno osmi u Londonu, koliko ih ima i rekorder Rodžer Federer.
Đoković takođe nišani impresivni 24. Grend slem trofej, dok njegov najveći rival Rafael Nadal koji ima 22 najveća trofeja, ali muku muči s povredama i konstantno je van terena.
Novak Đokovović Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2023
SPORT
Novak: „I dalje se ježim, igraću finale kao da je prvo“
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2023
SPORT
„Španski uragan“ oduvao i Danila – Bez srpskog-ruskog derbija: Alkaras i Đoković za titulu i presto
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala