- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakov predlog glatko odbijen – Vimbldonu „kroji“ raspored Bi-Bi-Si

© AFP 2023 / CARL COURTVimbldon
Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2023
Pratite nas
Novak Đoković bio je najglasniji od svih tenisera prilikom predloga Vimbldonu da mečevi na Centralnom terenu počinju sat i po ranije, kako se zbog policijskog časa pred ponoć ne bi prekidali, ali su organizatori do olako odbacili.
Tvrde da takav scenario jednostavno nije moguć, s obzirom na to da bi u tom slučaju plaćali velike penale Javnom servisu Bi-Bi-Si-Ju koji emituje uživo sve mečeve.
Prema pisanju Dejli Mejla, organizatori Vimbldona su se ekspresno oglasili nakon izjava Novaka Đokovića i pojedinih tenisera da bi trebalo ove ili iduće godine da dođe do promene, uz komentar da se tako nešto neće dogoditi.
Razlog je vrlo prost, jer bi Vimbldon morao da plati pozamašnu sumu britanskom Javnom Servisu u slučaju da susreti umesto od 14.30, odnosno 13.30 po lokalnom vremenu, počinju tačno u podne.
„Mislim da bi Vimbldon trebalo da promeni to pravilo jer je policijski čas teško, gotovo nemoguće pomeriti. Kada bi mečevi na Centralnom terenu počinjali u 12 sati, onda bismo imali više vremena za igru. Teško je, zaista. Pre nekoliko dana sam mislio da imam sat i po vremena do pauze, pa su me pozvali posle 20 minuta. To zahteva da konstantno budete spremni, nakon prekida zbog kiše. Razmišljao sam pre toga da li da odem do smeštaja koji se nalazi u blizini. U nedelju sam ostao u kompleksu i čak sedam sati sam čekao da počne meč, što je previše. Ništa ne možete da predvidite. Imate u kompleksu i tenisere koji se tu nalaze sa svojim kompletnim timom i opremom, te im nije lako da pronađu mesto za sebe“, poručio je nedavno Đoković, ali je njegov predlog Vimbldon ekspresno odbio.
Podsetimo, posle 23 časa zabranjeni su sportski događaji u Londonu i Velikoj Britaniji i to je podvedeno po „policijski čas“. Novakov meč sa Poljakom Hubertom Hurkačkom je tako prekinut posle dva seta i vođstva srpskog teniskog asa s 2:0 u setovima, te je nastavljen sutradan od 15.35.
Kiša takođe pravi velike probleme na terenima „Ol Ingland klaba“, čak i na Centralnom terenu i Terenu broj 1 koji poseduju pokretni krov kom treba dosta vremena da se navuče, što iziskuje prekid i pauzu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2023
SPORT
Novak deli lekcije, a legenda poručuje: „Najbolji, i najbolja verzija ikada“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
SPORT
Novakov dežurni kritičar promenio ploču
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala