- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakov dežurni kritičar promenio ploču

© AP Photo / Alberto PezzaliNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
Pratite nas
Američki novinar Ben Rotenberg koji dobar deo karijere gradi kao dežurni kritičar Novaka Đokovića, najboljeg tenisera ikada, konačno je napravio zaokret od 180 stepeni i počeo da prihvata stvari onakvim kakve zapravo i jesu, kada je tenis u pitanju.
Amerikanac je konstatovao da je Đoković gospodar, neposredno posle pobede nad Rusom Andrejom Rubljovom u četvrtfinalu Vimbldona, gde je Srbin još jednom ispisao istoriju belog sporta.
Novak Đoković je posle eliminacije Rubljova postao igrač sa najviše preokreta, odnosno najviše pobeda na Grend slem turnirima posle gubitka prvog seta.
Nole se našao na čelu kolone „velike petorke“ kada su u pitanju bivši i aktuelni teniseri. Đoković je nadmašio svog idola Andrea Agasija, jer ima 46 pobeda posle izgubljenog prvog seta, drugi je Agasi sa dve manje, sledi Rodžer Federer sa 42 trijumfa, Ivan Lendl je na koti 41, a Rafael Nadal 37.
I ne samo to, i kada je Vimbldn u pitanju, Đoković je izjednačio rekord koji je bio u vlasništvu legendarnog Nemca i njegovog bivšeg „učitelja“ Borisa Bekera. Obojica trenutno imaju po 14 pobeda posle preokreta, slede Ivan Lendl i Mark Filipusis sa po 13 trijumfa.
„Novak Đoković je gospodar najboljih pet. Zna tačno kako da rasporedi energiju i da napadne u dugom formatu. Odličan je, čini to bez napetosti i neizvesnosti“, tvitovao je Novakov dežurni mrzitelj i kritičar Ben Rotenberg, uz grafički prikaz surove Srbinove dominacije.
Novak Đoković koji nije izgubio 10 godina i šest dana na Centralnom terenu na Vimbldonu, gde nišani peti uzastopni trofej, a čak osmi, čime bi se izjednačio sa rekorderom Rodžerom Federerom na londnskoj travi, igraće u polufinalu protiv Italijana Janika Sinera.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Novak Đoković i Goran Ivanišević - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
SPORT
Novak digao uzbunu na Vimbldonu – Ivanišević morao da reaguje u jedan ujutru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala