- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Starešina Kijevsko-pečerske lavre: Optužbe Kijeva protiv mene izmišljene

© AP Photo / Efrem LukatskyKijevsko-pečerska lavra
Kijevsko-pečerska lavra - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2023
Pratite nas
Starešina Kijevo-pečerske lavre mitropolit Pavel (Lebed) izjavio je da su optužbe protiv njega izmišljene i da se njemu sudi zbog vere u Hrista pošto odbija da prizna ukrajinske raskolnike iz tzv. Pravoslavne crkve Ukrajine.
Podsetimo, Služba bezbednosti Ukrajine ranije danas je pokrenula nove optužbe protiv episkopa po članu koji se odnosi na ponovljeno kršenje ravnopravnosti građana u zavisnosti od verskih uverenja, negiranje agresije Rusije protiv Ukrajine.

„Sve što je napisano je neistina jer ja nikada nisam bio i neću biti protiv svoje države. Ono što sam propovedano, propovedaću i dalje. Ni tužilac ni sudija nikada nisu bili u crkvi i oni nisu čuli te rečenice izvučene mojih propovedi. To pokazuje nepoštovanje prema vernicima. Pozvali su me u SBU i pozvali da postignemo kompromis, priznam Epifanija (poglavar tzv. PCU). To nikad nije bilo i neće biti jer ja znam da je to raskol. Sud je jedna stvar, ali postoji u božji sud pred kojim ćemo svi odgovarati“, rekao je on.

Mitropolit se nalazi u kućnom pritvoru pod optužbom da je raspirivao versku mržnju i da je opravdavao aktivnosti Rusije.
Kijevsko-Pečerska lavra - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2023
RUSIJA
Iguman Kijevske lavre: Mi smo drugi Jerusalim - od Ukrajine počinje apokalipsa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala