- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kulinarska priprema za Đokovića

© AP Photo / Alastair GrantNovak Đoković i Janik Siner
Novak Đoković i Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2023
Pratite nas
Protivnik Novaka Đokovića u polufinalu Vimbldona biće Italijan Janik Siner koji je imao lak put do meča sa srpskim asom. Nije se previše umorio, protivnici su mu bili van top 50, ali kako kaže sada ga čeka najteži izazov. U duel sa Srbinom ipak ulazi pun samopouzdanja jer je postao najmlađi Italijan u polufinalu Grend slema.
Kuvaću pastu veče pre zato što to uvek radimo. Pasta i paradajz sos, nećemo menjati“, kroz osmeh je Janik Siner odgovorio na pitanje šta će raditi pred meč sa Novakom Đokovićem.
Osim što će probati da se opusti Siner će morati i dobro da se spremi jer u dosadašem toku Vimbldona pred sobom nije imao tako izazovnu prepreku. Savladao je Huana Martina Serundola, Dijega Švarcmana, Kventina Hajlsa, Danijela Galana i na kraju Romana Safijulina, a sada ga čeka Novak koji je u prethodnim duelima pokazao da je došao spreman da osvoji trofej.
Meč italijanskog i srpskog tenisera biće istorijski jer će to biti polufinale sa najvećom razčikom u godinama dvojice aktera. Novak ima 36, a Janik ni pune 22 godine pa je tako razlika između njih 14 godina i 86 dana.
Do sada su se susreli dva puta, a jedan do ta dva meča odigrali su upravo na Vimbldonu kada je Italijan poveo sa 2:0 u setovima.
„Sigurno da sam fizički dosta napredovao. Mnogo sam jači. Mogu da ostanem na terenu mnogo sati, a da ne patim. Takođe i mentalno, izlazite na teren sa potpuno drugačijim mentalnim pristupom kada znate da ste Top deset igrač. Takođe ste favorit većin vremena na terenu u većem delu turnira, to je takođe drugačije. Takođe mislim da sam mudriji, bolje se osećam. Ako treba da igram slajs, mogu da igram bez razmišljanja, ranije sam uvek malo razmišljao. Mogu da izlazim na mrežu, znajući da imam dobre voleje“, rekao je Siner pred meč.
Podsetio se Siner da je prošle godine odigrao sjajan meč protiv srpskog asa, ali je isto tako svestan da Novak puca od samopouzdanja.
„Da, sigurno da je jedan od najtežih, ako ne i najteži izazov ispred mene ako Novak pobedi, jer, kao što sam rekao, ovo je Grend slem. Ovo je veoma bitan deo turnira, polufinale. On je osvojio 23 Grend slemova, osvojio je Australiju, Pariz, ima napumpano samopouzdanje takođe. Biće teško, ali očigledno da ću dati sve od sebe. Prošle godine sam igrao veoma dobro, naučio sam iz toga. Nadam se da ću to takođe pokazati na terenu. Držaću se svog plana igre koji imam u glavi i nadam se da ću uspeti to da ispoljim na terenu na najbolji mogući način“, rekao je Siner.
Koliko god da je imao lak zadatak, polufinale Vimbldona veliki je uspeh koji niko ne može da ospori Sineru, a Italija može da bude posebno ponosna.
Janik je postao najmlađi Italijan sa 21 godinom i 329 dana koji je stigao do Grend slem finala. Pre njega to je 1973. godine uradio Adrijano Panata sa 22 godine i 329 dana.
Mladi Italijan na Vimbldon je i stigao kao jedan od potencijalnih favorita koji bi mogli da se nađu u završnici turnira i tu ulogu je i opravdao iako prethodno na pripremnim turnirima na travi nije ostvario naročito zapažene rezultate.
Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjika sporta.
Novak Đoković i Goran Ivanišević - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
SPORT
Novak digao uzbunu na Vimbldonu – Ivanišević morao da reaguje u jedan ujutru
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
SPORT
Novak produžio agoniju Rusa dugu šest godina: „U Srbiji sam imao sreće“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
SPORT
Novak nikad iskreniji: Neću da budem arogantan – ali osećam da sam favorit
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala