- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Dunav film fest od 22. do 27. avgusta u Malom gradu Smederevske tvrđave

© Foto : Dunav film fest/PromoDunav film fest od 22. do 27. avgusta
Dunav film fest od 22. do 27. avgusta - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2023
Pratite nas
Šesti Međunarodni filmski festival „Dunav film fest“ biće održan od 22. do 27. avgusta u Malom gradu Smederevske tvrđave.
Praznik filma koji već šest godina stavlja Smederevo na mapu festivalskih prestonica prikazaće najznačajnija ostvarenja podunavske kinematografije.
Publika će pod vedrim nebom moći da uživa u više od trideset ostvarenja podeljenih u četiri programske celine na četiri atraktivne lokacije u Smederevu.
Na programu će biti ostvarenja zapažena na velikim festivalima, nagrađivani i filmovi priznatih reditelja, kao i ostvarenja mladih autora čije karijere su tek na početku.
Festival je takmičarskog karaktera i žiri svake godine čine relevantni filmski radnici koji će dodeliti nagradu „Dunavska lađa“ za najbolji film.
Glavna lokacija festivala i ove godine biće Mali grad Smederevske tvrđave, a filmovi će se prikazivati i u Dunavskom parku, na Platou kod Karađorđevog duda i u Centru za kulturu Smederevo.
Jubilarni 30. Festival evropskog filma Palić od 15. do 21. jula - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2023
KULTURA
Najbolji evropski festival a nije u EU: Tri decenije praznika filma na Paliću
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala