- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predlog garancija bezbednosti Kijevu iz Rusije: Smena režima, demilitarizacija i neutralnost

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaHelikopter leti iznad zgrade Državne dume Rusije
Helikopter leti iznad zgrade Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
Pratite nas
Garancije bezbednosti za Ukrajinu su status van bloka, ostavka aktuelnog kijevskog režima i demilitarizacija zemlje, izjavio je Sputnjiku poslanik Dume sa Krima Mihail Šeremet.
„Postoje tri osnovne garancije bezbednosti Ukrajine. Prva je status van bloka i prekid bilo kakvih NATO zahteva prema ukrajinskoj teritoriji. Drugo: ostavka aktuelnog nacističkog režima koji je zemlju doveo do katastrofe i pozivanje svih odgovornih za ratne zločine. Nacisti su na vlasti i to nije opasnost za Ukrajinu, već i za celokupno svetskog društvo“, rekao je on.
Treća tačka je, prema rečima poslanika, potpuna demilitarizacija s obzirom na to da se oružje koje je isporučeno Ukrajini aktvno preprodaje na crnim tržištima po celom svetu.
Podvukao je da budućnost Ukrajine nije moguća bez Rusije i da će Rusija pronaći kompromise i dodirne tačke kako bi se počelo iznova.
Ranije je direktor za Evropu saveta za nacionalnu bezbednost pri Beloj kući Amanda Slout izjavila da će zemlje G7 objaviti o dugoročnim obavezama za obezbeđenje sigurnosti Ukrajine. Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznjikov je rekao da je zabrinut zbog garancija bezbednosti zemalja G7 i da želi da zna cenu tih obećanja.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nazvao je pogrešnom i opasnom nameru G7 da daju garancije bezbednosti Ukrajini, jer se na taj način zadire u bezbednost Ruske Federacije.
Suton u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Francuska pravi plan: EU može ponuditi Ukrajini garancije bezbednosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala