- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Na 35 stepeni do 3.151 metra – kao da sutra ne postoji!

© AP Photo / Thibault CamusTur d'Frans
Tur d'Frans - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
Pratite nas
Kao da sutra ne postoji – tako su biciklisti izvozali desetu etapu Tur d'Fransa u kojoj je pobedu odneo Španac Peljo Bilbao, a Slovenac Tadej Pogačar i dalje „juri“ zaostatak za Jonasom Vinjegorom.
Veoma tešku etapu dugu 167 kilometara od Vulkanije do Isoara biciklisti su izvozali u neverovatnom ritmu, s obzirom na to da se radi o brdskoj etapi.
Biciklisti su se „popeli“ na ukupno 3.151 metar visine, na 35 stepeni Celzijusa, a etapa je bila veoma teška za one koji su nameravali da pobegnu od grupe i traže pobedu.
Tek u drugom delu etape formirala se grupa od 14 biciklista u begu, ali je grupa uspevala da ostane sve vreme na manje od tri minuta zaostatka.
Među „beguncima“ najbolje je prošao Bilbao koji je sa 11. skočio na peto mesto u generalnom plasmanu i upisao je prvu pobedu za Španiju posle pet godina i trijumfa Omara Frailea u jednoj od etapa.
Osim njega nije bilo promena u generalnom plasmanu, Vinjegor je i dalje lider, a Pogačar zaostaje 17 sekundi pred narednu etapu u kojoj se očekuje dominacija sprintera.
Roman Safijulin - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
SPORT
Magična priča sjajnog Rusa – od „kako se igra“ do istorijskog rezultata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala